Організатори конкурсу PITCH UA запускають відкриту Освітню платформу для креативних індустрій

1-2 червня розпочинає свою роботу Освітня платформа PITCH UA – просвітницький проєкт від організаторів конкурсу соціально вагомого контенту PITCH UA, що має на меті надати українським творцям аудіовізуального контенту безкоштовний доступ до світових практик інтеграції соціально вагомих тем у кіно, на ТБ та у цифровому сегменті.

Віра Костенко-Кузнецова, контент-директорка, заступниця керівниці TCA (USAID): «Три сезони конкурсу соціально вагомого контенту PITCH UA довели, що в українського креативного сектору є неймовірний потенціал, і він здатен змінювати світ навколо. Завдяки Освітній платформі ми б хотіли розширити аудиторію PITCH UA і надати можливість отримувати знання не лише тим, хто пройшов відбір, чи переміг у конкурсі, а й усім, хто хоче створювати якісний контент, що здатен змінювати світ довкола».

Старт Платформи відбудеться в рамках індустрійної секції МКФ «Молодість» – 1 та 2 червня пройдуть онлайн майстер-класи для сценаристів та кіновиробників: «Соціальна вагомість і комерційний успіх: «Чорнобиль» Крейґа Мейзіна – два в одному» та «Препродакшн успішного проєкту. How to». Обидва майстер-класи проведуть голлівудські продюсери, експерти конкурсу PITCH UA – номінант на премію Emmy Джош Вайнсток і контент-стратег, сценарист та продюсер Адам Сіґел.

Першими запрошеними гостями майстер-класів Платформи стануть Крейґ Мейзін – лауреат премій «Золотий Глобус», BAFTA, двічі – премії Emmy, автор ідеї, сценарист, виконавчий продюсер мінісеріалу HBO «Чорнобиль», за роботу над яким він отримав нагороди Гільдії сценаристів, Гільдії продюсерів та премією Пібоді, а також Джон Вінн – співрежисер та продюсер історичного військового епосу "Захар Беркут", режисер короткометражного кіно та реклами для Motorola, Lenovo, Microsoft та Bosch.

Катерина Удут, директорка МRM: «Новий освітній проєкт – це завжди челендж. Особливо зараз, коли ринок та календар індустріальних подій медійника є досхочу насичений цікавими та якісними заходами професійного спрямування. Проте у мене не виникає жодного сумніву, що запуск Освітньої платформи PITCH UA буде гарно сприйнятий нашими українськими колегами: це може стати для них місцем зустрічі з однодумцями, джерелом натхнення для нових проєктів, майданчиком для знайомства з визнаними іноземними практиками та професійного зростання. Та й інтерес до конкурсу соціально вагомого контенту PITCH UA, що з року у рік набирав неабияких обертів, а також високий рівень його проєктів-учасників, доводять: українська контент-індустрія, як і наші глядачі, готові до оригінального локального продукту, що якісно та креативно розкриватиме близькі та важливі для суспільства теми. Тож до зустрічі на наших перших майстер-класах у червні на «Молодості»!»

Освітня платформа PITCH UA діятиме на постійній основі – впродовж найближчого року заплановано низку онлайн подій за участі відомих міжнародних фахівців аудіовізуальної індустрії, які співпрацюють з провідними світовими медіа- й кінокомпаніями та мають багаторічний досвід у створенні успішного контенту. Тематично заходи Платформи охоплять найрізноманітніші напрямки аудіовізуальної індустрії і стануть у нагоді усім, хто причетний до створення контенту для різних медіа. Стежте за анонсами на Facebook сторінці Платформи та реєструйтесь, щоб отримувати новини та конспекти заходів Платформи на ваш e-mail.

Організатор проєкту – медіаконсалтингова компанія Media Resourсes Management (MRM) за підтримки Проєкту Transformation Communications Activity (TCA), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України.


634
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно