Особисті дієтолог та фітнес-тренер у твоєму смартфоні: в Україні розробили спеціальний додаток

Застосунок Nutis розрахований на людей, які прагнуть мати струнку фігуру і вести здоровий спосіб життя. Тепер їм більше не потрібно рахувати калорії, підбирати рецепти для дієти чи розробляти комплекс вправ – усе це зробить «розумний» додаток. Причому – з урахуванням уподобань користувача і під наглядом особистого дієтолога та фітнес-тренера.

«За статистикою, лише 14% відсотків людей продовжують дотримуватися дієти більше місяця. Для людей з діабетом чи іншими хворобами, які змушені контролювати своє харчування, дуже важко оперативно шукати інформацію про дозволені їм продукти. І зрештою, зараз, під час пандемії коронавірусу, коли спортзал чи навіть уся країна може несподівано закритися на карантин, фітнес-тренерам та дієтологам важко контролювати своїх підопічних – як вони харчуються, коли і скільки тренуються. Наш додаток Nutis усі ці питання вирішує», – розповів СЕО, засновник стартапу Nutis, студент University of Twente (Нідерланди), резидент бізнес-інкубатора Ukrainian Future Малої академії наук України Сергій Лисін.

Каже, ідея зробити зручну платформу для тих, хто стежить за своїм тілом, з′явилася у нього ще два роки тому. Тоді ж почалась робота над першою версією додатка. Планувалося, що він збиратиме та оброблятиме абсолютно усю інформацію, що стосується харчування і фізичних навантажень. Коли це технічне завдання було виконано, Сергій з командою вирішили доопрацювати продукт – додати нові корисні функції. Так у застосунку Nutis з′явилася ще й опція особистого тренера. Вона дозволяє призначати тренування, проглядати досягнутий прогрес та обговорювати його у спеціальному чаті. І це лише одна з багатьох нових можливостей, що додалися у Nutis за останні півроку.

«Унікальність нашого додатку в тому, що він об′єднує функції, які досі були доступні виключно в окремих застосунках. Тут є контроль харчування, вбудований фітнес-трекер для бігу та їзди на велосипеді, а також месенджер – щось на зразок міні-соцмережі з можливістю відправки медіафайлів для спілкування з дієтологами та тренерами. Тобто, зараз Nutis здатен замінити три-чотири умовні додатки», - підкреслив Сергій Лисін.

Функціонал застосунку дозволяє користувачеві обирати дієту – її можна скомпонувати із запропонованих страв. На відміну від інших подібних додатків Nutis дозволяє створювати абсолютно нові страви або ж видаляти, додавати чи змінювати інгредієнти вже існуючих. Ще одна конкурентна перевага – можливість голосового керування цим процесом: ви просто натискаєте кнопку мікрофона, промовляєте, що би хотіли додати чи замінити і система пропонує вам можливі варіанти.

«У нас є можливість створювати не лише кастомні (нестандартні, зроблені під замовлення – ред.) страви, а й кастомні заняття спортом. Причому, робити це під наглядом фахівців. Коли користувач додає тренування або страву – тренер чи дієтолог одразу це бачать. Тобто, більше не потрібно детально розписувати харчування та фізичні навантаження, усе робиться автоматично», – зазначив представник команди-розробника додатка.

Серед інших помітних покращень, що їх отримав додаток за останні півроку, Сергій також відзначив удосконалений вбудований трекер: віднині система розуміє, коли людина змінювала швидкість, і відображає це у графіках. Користувачеві достатньо вибрати певний проміжок часу і застосунок покаже відрізки на мапі, де швидкість руху збільшувалась або зменшувалась.

«Також можна подивитися, скільки калорій ви «спалили» за цей трек, скільки іншими активностями; можна подивитися свій прогрес за будь-який термін. Наприклад, за останній місяць. Ви також можете подивитися, що ви їли за цей період», - розповів Сергій Лисін.

Але і це ще не все. За словами Сергія, наразі стартап Nutis розвивається у двох напрямках: це власне мобільний додаток і накладка на окуляри (її можна буде придбати окремо). Принцип користування обома максимально простий. Накладка зручно кріпиться на будь-які окуляри, після чого – достатньо подивитися через них на будь-який продукт або страву та натиснути кнопку: уся інформація щодо калорійності та корисності «відсканованої» їжі за лічені секунди виводиться на лінзу. Разом з рекомендаціями – варто це їсти при вашій дієті чи ні. Щодо додатка – то його потрібно просто завантажити на телефон. Завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу будь-який користувач розбереться із функціоналом буквально за 10 хвилин.

«Наразі ми з командою (це Вiкторiя Конащук, Лідія Кондратюк, Єлизавета Лебедєва та Роман Гавдульський) завершуємо тестування застосунку. Його можна буде знайти у Google Play наприкінці березня або у перших числах квітня. Спочатку Nutis буде доступний лише на Android. За кілька тижнів потому – розпочнемо роботу над версією під iOS», - запевнив Сергій.

Тож, чекаємо на Nutis! А поки що – стежте за перебігом підготовки застосунку до запуску на його сторінці у Фейсбуці – будете в курсі останніх новин і зможете завантажити додаток одними із перших!

990
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно