#Перемогаунасвкрові — акція Ogilvy Україна на підтримку донорства

Товариство Червоного Хреста України розпочало спільно з Міністерством молоді та спорту України всеукраїнську донорську акцію «Перемога у нас в крові» (хештег #перемогаунасвкрові). Автором ідеї та комунікаційним партнером проекту була комунікаційна агенція Ogilvy Україна.

Акція стартувала 12 червня 2020 року напередодні Всесвітнього дня донора крові й розпочалася вона із заклику до спортсменів. У зв'язку з пандемією багато знакових спортивних подій було перенесено або скасовано. Спортсмени, які так наполегливо готувалися до сезону 2020 — Олімпійських ігор, EURO-2020, чемпіонатів і кубків — залишилися вдома на піку своєї фізичної форми.

Запрошуючи спортсменів підтримати цю ініціативу, ми звернулися до ширшого кола — спортивних фанатів і прихильників здорового способу життяПеремога у нас в крові» — це гасло кожного українця, хто щоденно бореться за особисті перемоги. Як тих, хто досягає найкращих результатів у спорті, так і тих, хто потребує донорської крові задля порятунку свого життя.

Дар’я Тафінцева, генеральний директор Ogilvy Україна

Зігнута рука — це символ сили, готовності боротися й перемагати. А також відсилка до донорства: після здачі крові донор затискає руку в такому положенні. Багато учасників акції ділилися в соцмережах фото з цим жестом і хештегом #перемогаунасвкрові, передаючи естафету іншим, а також ставили спеціальну рамку з логотипом акції.

«Перемога у нас в крові» підтримали в усіх обласних центрах країни. Поділитися своєю кров'ю прийшли відомі спортсмени, військові, представники державних адміністрацій, профільних асоціацій і різних спортивних федерацій, представники бізнесу, волонтери й активісти. Ті, хто вже багато років рятують життя інших, і ті, хто наважилися зробити це вперше. Згідно зі статистичними даними, зібраними Товариством Червоного Хреста в Україні, в період акції з 12 червня по 17 липня по всій Україні здали кров 7 880 осіб, що в 2,5 рази більше за щорічні показники.

Ця ініціатива є безстроковою, так як дефіцит крові в українських медичних установах усе ще залишається актуальною проблемою.

924
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно