Переможець «Еммі» знімає документальний фільм про війну в Україні

В Україні розпочалися знімання документального фільму «Ukrainian Storybox» британського режисера Девіда Белтона.

Стрічка «Ukrainian Storybox» розповість історію повномасштабної війни в Україні очима людей, які безпосередньо переживають ці події.

Символом проєкту стала спеціальна відеокабіна, встановлена в Лондоні. Через неї українці ділитимуться своїми історіями та почуттями.

Команда проєкту в Лондоні

Перший етап фільмування документального фільму відбувся у Запоріжжі. Він об'єднав близько 30 героїв, зокрема, військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, волонтерів, людей, які перебували в окупації, а також людей, для яких повномасштабне вторгнення 2022 року стало випробуванням вдруге. Наступні знімання планують провести в Одесі, Львові, Чернігові, Харкові та Києві.

Держкіно закликає українців долучитися до проєкту, розповівши власну історію за посиланням.

Режисером фільму став володар нагороди Emmy Девід Белтон. У його доробку історичні фільми для BBC та серіали для Netflix, Amazon і Channel 4.

«Ukrainian Storybox» – це унікальне документальне кіно, в якому звичайні українці можуть розповісти власними словами історію про те, як змінилося їхнє життя після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого. Свідчення, які ми збираємо від багатьох людей у відеокабінці, – яскраві, сильні, особисті та чесні. Вони відображають надзвичайний момент в історії України», — коментує режисер.

Прем’єра стрічки відбудеться у лютому 2023 під час Берлінського кінофестивалю.

Джерело: ДержКіно 

754
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно