Перші перемоги українських креативників на Cannes Lions 2023

Найпрестижніший міжнародний фестиваль креативності Cannes Lions 2023 оголосив короткі списки та перших переможців у деяких категоріях.  

Проєкт «Щедрик» або «Carol for Charity» від агенції Saatchi & Saatchi отримав Срібного Лева у категорії Radio & Audio. Коляда «Carol for Charity» англійською мовою розповідала про реалії війни та почуття українців, а також спонукала увімкнути Shazam і задонатити на підтримку українських дітей.

Крім того, робота потрапила у 5 коротких списків у категоріях: Radio & Audio (Use of Music), Radio & Audio (Audio Led Creativity), Media (Use of Audio Platforms), Entertainment Lions For Music (Use of Licensed / Adapted Music) та Mobile (Mobile Social / Social Purpose).

Проєкт «Потяг до перемоги» від агенції GresTodorchuk та Укрзалізниці потрапив в короткі списки категорій: F01 (Local Brand) та D03 (Brand-owned Experiences). «Потяг до перемоги» — це 7 вагонів, розписаних українськими митцями. Кожен з яких присвячений окремій тимчасово окупованій території України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. 

Спільну кіберкампанію «Torrents of Truth» маркетингових агенцій 72andSunny Amsterdam та Nebo ideas agency (Україна), в межах якої росіяни можуть почути правдиву інформацію про війну в Україні через торент-трекери, відзначили у  коротких списках категорій Creative Data, Sustainable Development та Media.

А міжнародна кампанія на підтримку України «BE BRAVE LIKE UKRAINE» від Banda Agency змагатиметься за нагороду у категоріях F05 (Cultural Insight) та E03 (Crisis Communications & Issue Management).

Цьогорічний фестиваль креативності триватиме з 19 по 24 червня. Протягом цих днів журі поступово оголошуватиме переможців в кожній категорії. 

Джерело: Sostav 

339
CASES
Україна, Київ