Перший український чоловічий бренд на London Fashion Week

З 16 по 20 лютого у Лондоні відбувся ювілейний 40-й Тиждень Моди. Українські бренди традиційно не залишилися осторонь події світового масштабу. Сьогодні будь-який іноземний тиждень моди - це не лише показник відповідності світовим стандартам. Це передовсім нагода вкотре звернути уваги іноземної аудиторії до подій в Україні. Отож цього року Andreas Moskin разом з іншими брендами не лише показали нові колекції, а й здійснювали відповідальну місію - нагадати міжнародній спільноті про другу річницю вторгнення в Україну.

Photos by Kostya Ivashyn

Покази українських брендів відбулися 16 лютого в рамках UA in UK Fashion Show - частини офіційного розкладу London Fashion Week. Організацією займалася спільнота українців у Британії UA in UK.

“Цією подією ми хотіли продемонструвати талант та креативність молодих українських дизайнерів, які створюють та розвивають українську фешн-індустрію, попри всі труднощі та біль війни, який відчуває кожен українець у всьому світі”, - ділиться Олександра Волкова, засновниця спільноти українців в Британії UA in UK.

Засновники та дизайнери бренду Andreas Moskin Андреас Білоус та Андрій Моськін розповідають, що вони були приємно здивовані, коли Олександра покликала їх на показ, хоча підсвідомо вони розуміли, що бренд готовий до “міжнародної сцени”. За два місяці до показу бренд продемонстрував новорічний дроп Idee fixe, який буквально розібрали інфлюенсери зі всього світу й висловлювали бажання побачити дроп у своїх країнах. Додатковою радістю для бренду було те, що чоловічі бренди на Тижнях моди це переважно рідкість і їм випала виняткова нагода. А якщо говорити про українські чоловічі бренди, то Andreas Moskin тут бренд-першовідкривач.

“Але насамперед ми дуже щасливі, що у нас є можливість через одяг доносити важливі повідомлення для міжнародної аудиторії. Саме на таких великих майданчиках ми говоримо світу, що ми вільні, ми самодостатні, ми продовжуємо робити красу, попри війну”, - розповідають засновники Andreas Moskin.

У Лондон дизайнери привезли колекцію “Resort”, у якій яскраво продемонструвала фірмові елементи естетики бренду. Тут сміливі та барвисті гірчично-жовтий і квітково-рожевий змішуються з класичними чорним та сірим кольорами. Мистецький бік колекції - фірмовий костюм та штани-палаццо в крапчастий принт - підкреслив спрямованість бренду на нетрадиційний костюм.

Під час показу аудиторія могла побачити усі фірмові рішення бренду. Костюм із гострими плечима, який є інноваційною конструкцією від кравців бренду, збільшені лацкани, V-подібні блейзери із глибоким вирізом. Проте головний дизайнерський імпульс бренду - це деконструйований чорний блейзер із вовни та шовку, який частково нагадує, як смокінг, так і over-size костюм.

“Цією колекцією ми вкотре надзвичайно прискіпливо підтверджуємо місію бренду - переосмислити чоловічий одяг і дати кожному можливість на самовираження через креативний класичний костюм” - діляться дизайнери.

Дизайнери переконані, що на майбутніх європейських тижнях моди Andreas Moskin продовжить дивувати речників індустрії, інфлюенсерів та загалом поціновувачі моди свіжим небанальним поглядом на чоловічий костюм.

Цього року крім Andreas Moskin свої колекції традиційно показали українські бренди жіночого одягу. Зокрема, багаторічний учасник Тижня Моди у Лондоні Frolov, витончені бренди вечірнього та кежуал одягу INNNA та Sofi Rich, а також унікальний концептуальний бренд свідомої моди Upslowuse.

39
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно