Перший в Україні AR-сервіс для видавців дозволяє повернути увагу до книг

У той час, поки триває змагання на кращість між прихильниками гаджетів та любителями традиційних книжок, популярність останніх падає. У таких умовах видавництва зменшують тиражі. Щоб повернути увагу сучасного читача до книги, компанія Art Nation Studio пропонує рішення — створення книги з доповненою реальністю (AR). Враховуючи сучасні тренди, компанія створила і розвиває AR-сервіс WoWBox для видавництв. Він дає можливість гравцям ринку не змагатися з гаджетом за увагу читача, а навпаки — використовувати його для оживлення контенту. Так видавець збільшує частоту контактів читача зі своїм продуктом і розширює аудиторію.

Завдяки AR-сервісу традиційна книга перетворюється на мультимедійний продукт з живими ілюстраціями. Більше того, це нова форму сімейного дозвілля. AR-книги об'єднують покоління, бо цікаві і дітям, і батькам.

"Згідно з дослідженнями Research&Branding Group, 92% українців віком до 30 років користуються смартфоном і в середньому щодня проводить 130 хвилин в інтернеті. Що це означає для видавництв? Якою б якісною не була ваша книга, їй важко змагатися зі смартфоном за увагу читача. Тому ми створили AR-сервіс WoWBox, який дозволяє не конкурувати зі смартфоном, а використовувати його. Інтегруючи AR, ви формуєте інтерес сучасних діджиталізованих читачів до вашого продукту. Завдяки сервісу WoWBox, видавці можуть зробити це швидко. Необхідно лише оформити підписку. Ми надаємо додаток, який оживляє ілюстрації, а також створюємо AR-контент для книги. Підписка на AR-сервіс WoWBox дозволяє видавництвам говорити з читачами однією мовою — мовою емоцій”.

коментує Євген Татарінов, СЕО та виконавчий продюсер Art Nation Studio.

AR-сервіс WoWBox вже довів свою ефективність та здобув прихильність читачів. За 2018-2019 рік мобільний додаток WoWBox було завантажено близько 20 000 разів. Зараз у бібліотеці сервісу є такі книги: “Лускунчик та Мишачий король”, “Кіт у чоботях”, “Спляча красуня”, “Дикі лебеді”. Ці AR-книги, видані Art Nation Publishing, сформували попит на новий продукт. Тепер Art Nation Studio розширює можливості та функціонал сервісу і пропонує підписку для видавництв. За підсумками переговорів на останньому Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал”, підписку вже планують оформити декілька українських видавництв дитячої та навчальної літературу.     

1317
Art Nation
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно