Philips взяв бронзу в двох категоріях на Effie Awards Ukraine 2018

12 грудня пройшла Церемонія нагородження переможців Effie Awards Ukraine 2018, на якій були оголошені найефективніші кампанії в сфері маркетингових комунікацій в Україні. Роботи оцінювалися командою журі зі 170 фахівців, до складу якого увійшли топ-менеджери рекламних агентств, експерти медійного ринку та маркетологи з компаній-рекламодавців.

За результатами трьохетапного відбору та фінального конкурсу, компанія Philips завоювала бронзові нагороди одразу в двох номінаціях – «Спонсорство» та «Зірки в рекламі».

Призером у першій номінації стала кампанія «Демонстрація як інструмент побудови ринку». Ефект від проведеної спонсорської активації дозволив підвищити зростання продажів і збільшити ринкову частку не лише в категорії Мультипечей, як планувалось спочатку, але і в усіх інших сегментах категорії кухонної техніки. Грамотне позиціонування бренду в сфері здорового харчування зміцнило лояльність споживачів до нього. Ефективність комунікації у порівнянні з телевізійною кампанією була майже в 3 рази вищою за в 2 рази меншої вартості.

У номінації «Зірки в рекламі» бронзову нагороду отримала кампанія фотоепілятора Philips Lumea «Як зробити ROI тризначним». Її героїнею стала відома українська співачка та актриса Даша Астаф'єва. Це перший випадок в історії Philips Ukraine, коли компанія відмовилась від глобальної комунікації на користь локальної. Таке рішення було прийнято після новорічної рекламної кампанії в 2016 році, яка не виправдала очікувань. В умовах обмеженого бюджету, компанії необхідно було знайти нестандартне рішення, в даному випадку – героїню, добре відому локальній аудиторії, яка б могла стати прикладом для наслідування. Вибір припав на Дашу Астаф'єву, яка поділилася власним досвідом використання фотоепілятора. В результаті кампанія досягла вражаючого показника ROI в 235% при менших фінансових витратах у порівнянні з попередньою активацією.

«У своїх комунікаційних кампаніях Philips орієнтується в першу чергу на те, щоб показати споживачу інноваційні способи вирішення щоденної рутини, як-то, прибирання, приготування їжі, догляд за своєю красою та здоров’ям. Якщо добре пояснити суть інновацій, вони легко входять у життя. Часто для цього потрібно обирати нестандартні формати, а зберігати ефективність таких кампаній з точки зору бізнесу – непросто. Цього року Philips в Україні отримав дві нагороди за ефективність своїх кампаній. Для нас це ще одне свідчення того, що креатив має бути ефективним, адже тоді він дійсно працює на благо споживача. Запорукою успіху кампанії я завжди вважаю глибоке розуміння споживача, його потреб, і побудову комунікації саме навколо споживача. До того ж, у наших кейсах-переможцях команда врахувала локальну специфіку і те, що важливо саме для українців – це ще більше доводить потребу у розвитку локальної команди маркетингу та підвищення стандартів у галузі загалом», – прокоментувала маркетинг-директор Philips в Україні Наталія Палій.

Про Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) — це провідна технологічна компанія, націлена на поліпшення здоров’я людей та забезпечення кращих результатів на всіх етапах континууму здоров'я — від ведення здорового способу життя та профілактики до діагностики, лікування та догляду у домашніх умовах. Philips використовує передові технології та глибокі клінічні та споживчі знання для постачання інтегрованих рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах, компанія займає лідируючі позиції в галузі медичної візуалізації, терапії під візуальним контролем, моніторингу пацієнтів та медичної інформатики, а також у галузі догляду за здоров’ям та домом споживачів. Портфоліо технологій Philips для персонального здоров'я та медичних систем у 2017 році згенерувало обсяг продажів у 17,8 млрд євро. У компанії працює понад 70 000 співробітників, які здійснюють продажі та надають послуги у більш ніж 100 країнах. Новини про компанію Philips Україна можна знайти на веб-сайті https://www.philips.ua 

1079
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно