Під стінами Верховної Ради встановили мистецьку інсталяцію «Йдеш у політику не одна»

Під Верховною Радою встановили лабіринт, який відтворює шлях жінок у політику. Подія відбулась у рамках запуску кампанії з підтримки гендерної рівності у політичному житті «Йдеш у політику не одна».

До заходу долучились перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, народна депутатка України Інна Совсун, народний депутат України Андрій Мотовиловець, головна виконавча директорка Horizon Capital Олена Кошарна, директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднева, віцепрезидентка Спілки українських промисловців Владислава Магалецька, юристка та правозахисниця Альона Шкрум, головна редакторка “Українська правда” Севгіль Мусаєва, політолог Микола Давидюк, засновниця Startup Ukraine Анна Петрова. У такий спосіб українські лідери та лідерки продемонстрували публічну підтримку всім жінкам, які вирішили балотуватися на місцевих виборах 2020 року.

Про лабіринт стереотипів

Мистецьку інсталяцію площею 80 м² презентували під стінами Верховної Ради. Всередині лабіринту знаходиться 8 інтерактивних кімнат. Перша знайомить із контекстом проблеми. Наступні 6 кімнат створені, щоб занурити відвідувачів в атмосферу бар'єрів, стереотипів та шаблонів. Остання кімната символізує підтримку жінок, які йдуть у політику.

Кожна із кімнат містить авторські роботи відомих українських ілюстраторок, лауреаток українських та міжнародних конкурсів у сфері дизайну Анни Сарвіри, Євгенії Гайдамаки, Тетяни Якунової, Анни Іваненко, Євгенії Полосіної, Варвари Перекрест.

Усі ілюстрації допомагають відвідувачам позбутися упереджень та спростувати стереотипи, застосувавши технологію доповненої реальності. Серед стереотипів і бар'єрів, що висвітлені в лабіринті, є, зокрема, такі: «головне покликання жінки — бути берегинею», «жінки — окраса сесійної зали», «жінки — слабка стать», «політика — це чоловічий клуб».

«Йдеш у політику не одна» — це проєкт, покликаний продемонструвати переваги рівноправної участі жінок та чоловіків у політичному житті та виказати підтримку всім жінкам, які балотуватимуться на місцевих виборах 2020 року.

Мета кампанії «Йдеш у політику не одна» — заохотити українців підтримувати всіх жінок, які балотуватимуться на місцевих виборах 2020, та підвищити обізнаність населення щодо стереотипів, проявів сексизму та насильства проти політично активних жінок. За даними дослідження громадської думки, яке провів Національний Демократичний Інститут, 65% українців прагнуть більшої рівності жінок та чоловіків у політичному житті.

Проєкт реалізовано за участі громадських організацій «Український Жіночий Фонд» та «Інститут Розвитку Регіональної Преси», а також платформи «Жінки — це 50% успіху України» і кампанії проти сексизму в медіа та політиці «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту, Швеції та Міністерства міжнародних справ Канади. Ідея, дизайн, розробка та реалізація складників кампанії належить технологічній креативній агенції ISD Group.

Джерело: прес-реліз

1010
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно