Підсумки діяльності української індустрії digital реклами за перше півріччя 2019 року

Interactive Advertising Bureau Ukraine провело опитування серед компаній-членів про діяльність української індустрії digital реклами за перше півріччя 2019 року. У опитуванні взяли участь представники компаній Dentsu Aegis Network Ukraine, Publicis Groupe Ukraine, Kantar Ukraine, Google Ukraine, Admixer Ukraine, Programmatic Media Group, Медіа Група Україна, Admitad Ukraine, razom communications, MGID.

Експерти відповіли на 5 запитань, у яких визначають основні події та здобутки індустрії, тренди, орієнтири для паблішерів і рекламодавців, чинники, які розвивають та, навпаки, чого бракує індустрії для руху вперед.

Серед важливих для ринку подій учасники виділяють включення України до звіту AdEx Benchmark від IAB Europe. У якому, до речі, український ринок визначений як той, що розвивається найдинамічніше, порівняно з рештою європейських країн.

Експерти відмічають посилений інтерес до автоматизації закупівель в digital, розвиток programmatic, фокус на відео у виборі медіаінвентарю. Також помітне підвищення прозорості ринку, спрямованість на глибшу роботу з даними та персоналізацією реклами.

Серед трендів важливо відзначити відеоекспансію YouTube та частіше використання нестандартних форматів реклами, як DOOH. Зміна медіаспоживання серед населення призводить до збільшення продажів через мобільні пристрої, а також розвитку нових каналів трафіку, таких як месенджери, онлайн-трансляції і навіть голосовий пошук.

Зважаючи на стрімкий розвиток digital реклами, зміни і появу нових трендів, експерти радять рекламодавцям і паблішерам звернути увагу на якісні аспекти: рекламні зони, перегляди/видимість, якість трафіку і користувацького досвіду. А завдяки максимізації відсотка programmatic-закупівель можна досягнути відкритості, чесного ціноутворення і зменшення впливу на ринок монопольних компаній.

Експерти переконані, що українська індустрія потребує консолідації, прозорості і єдиного вимірювача, який стане достовірним джерелом інформації. Завдяки впровадженню технологій і різних форматів реклами, розвитку експертизи та підвищенню освіченості учасників, ринок зростатиме як у кількісних, так у якісних показниках.

Повний звіт оприлюднений на сайті IAB Ukraine за посиланням.

IAB Ukraine — некомерційна організація, мета якої – сприяти розвитку інтерактивної реклами в Україні. Входить до міжнародної асоціації IAB, яка об’єднує учасників ринку інтерактивної реклами. Представництва IAB успішно працюють більш ніж в 40 країнах на 4 континентах. Україна отримала ліцензію IAB в січні 2018 року. 

1018
IAB Ukraine
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно