«Письмо — це дизайн» для тих, хто знає силу слова

У видавництві ArtHuss вийде друком книга «Письмо — це дизайн» Майкла Меттса і Енді Велфла. Це видання продовжує серію професійної літератури для творчих професій PRJCTRteka, спільного проєкту з онлайн-школою Projector. У книзі розкриваються тонкощі того, як слова створюють User Experience (UX).


Автори переконані, що слова не менш важливі, аніж візуальні образи, структура чи технічна досконалість. Саме тому райтери, або (технічні) письменники мають долучатися до створення будь-якої продукції на ранніх етапах. Обмін текстовими знахідками та напрацюваннями з рештою команди допоможе синхронізувати повідомлення та його візуальне втілення, створити цілісний проєкт. А відтак, і допомогти аудиторії сприйняти і зрозуміти результат, сформувати настрій користувачів.

Майкл Меттс і Енді Велфл професійно працюють з текстами. Як у сфері журналістики, так і виконуючи роботі стратега контенту в команді дизайнерів продуктів Adobe. Вони переконані, що без слів додатки були б просто набором фігур і значків, а голосові інтерфейси і чат-боти взагалі б не існували. Тому саме слова роблять програмне забезпечення людиноорієнтованим. Книга «Письмо — це дизайн» як дати ясність користувачам і співпрацювати з командою. Автори пишуть: «Ваші користувачі мають бути у центрі вашого процесу письма, особливо, якщо йдеться про стиль мови, яку ви обираєте для інтерфейсів».

Книга мість практичні поради про Ясність та інклюзивність текстів, дотримання голосу компанії та продукту, правильний вибір тону. І призначена для читачів, які працюють з текстами, керують контент-стратегією для програмних інтерфейсів, дизайнерів і арт-директорів, усіх хто керує командою, менеджерів продукції, інженерів… Тобто для кожного, хто включений у творчий процес, адже «Письмо — це дизайн» допоможе порозумітися з командою і створювати гармонійний результат.


1092
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно