Покоління Z, слов’янська міфологія та загроза екологічної катастрофи: яким буде новий анімаційний мультфільм «Роббі»

Українська анімація підкорює глядачів по всьому світу. На черзі — «Роббі» — повнометражний анімаційний мультфільм, який розповідає про загрозу екологічної катастрофи на тлі пригод маленького бішон-фрізе на міфічному острові Вирій.

Анімація — універсальна мова фільмування, зрозуміла для глядачів у всіх куточках світу — і для дітей, і для дорослих. Це особливо актуально, коли йдеться про суспільно важливі теми. Творці анімаційного фільму мають на меті розповісти про українську міфологію на тлі сучасних глобальних екологічних проблем та донести важливі меседжі завдяки якісному сторітелінгу. Саме тому “Роббі” — це і про людські стосунки, і про певний історичний бекграунд, і про внутрішні переживання та переоцінку цінностей героїв мультфільму.

«Виховання відповідального суспільства починається з дитячого садочка. Сьогодні, коли діти є одними з найтоповіших споживачів відеоконтенту, ми не можемо стояти осторонь, а маємо власноруч впливати на якість та суть цього контенту. Усі теми, які порушуються в мультфільмі «Роббі», давно турбують мене особисто. Це і про пошуки культурних ідентифікаторів українців, і про екологію, і про щирість людських стосунків. Та як я можу транслювати свою позицію та впливати на вирішення цих проблем? Реалізація такого проєкту — найкращий та, певно, найбільш правильний шлях», — розповідає продюсерка проєкту Катерина Кармаліта.

Історія починається з весільної подорожі на яхті океанського класу. Грайливий песик Роббі через ряд непорозумінь з власницею Олесею та її нареченим Борисом наважується на втечу. Так песик потрапляє на острів, де звичаї місцевих звірів ідентичні до тих, які панували за часів дохристиянської Київської Русі: язичництво та поклоніння богам. Але, на жаль, відходи людської життєдіяльності стали загрозою для існування навіть такого далекого міфічного острову.

«Проблеми екології занадто актуальні в сьогоденні, тож мені хотілося б донести думку до глядача про те, що навіть від однієї обгортки з цукерки, викинутої просто посеред вулиці, може відбутися непоправне не тільки в реальному світі. Міфічний острів, на якому розгортається більшість подій, для мене особисто є недоторканим образом Раю, який ми маємо зберегти. Прототипом головного героя Роббі, через історію якого розкривається проблематика мультфільму, став мій невгамовний песик. Я із зацікавленністю спостерігаю за його поведінкою й мене доволі часто турбує думка: «А чи вміємо ми, люди, відчувати таку ж неосяжну та віддану любов — не заради якоїсь нагороди чи можливості отримати за це смаколики», — поділився сценарист майбутнього мультфільму, Роман Орел.

Чим закінчиться історія песика, та чи вдасться йому врятувати жителів острова та людство й відвернути екологічну катастрофу?

Наразі проєкт знаходиться на стадії девелопменту, автори ідеї працюють над сценарієм анімаційного мультфільму, аби познайомити підростаюче покоління з українською міфологією та показати майбутнє, яке чекає на нас, якщо не схаменутися вже сьогодні.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Логлайн

Розніжений песик Роббі, втративши свій дім, опиняється на невідомому острові, де згодом веде за собою місцевих звірів в смертельну битву з міфічними богами, щоб урятувати острів від екологічної катастрофи та повернути свою власницю.

433
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно