Польсько-український архівний проєкт презентував унікальний каталог дитячих малюнків про війну

Спільний польсько-український архівний проєкт «Мамо, я не хочу війни» презентував каталог дитячих малюнків. До нього увійшли роботи польських дітей часів Другої світової війни та українських дітей, які зараз відчувають весь жах повномасштабного нападу росії.

За пʼять місяців роботи проєкту вдалося зібрати понад 14 000 робіт українських дітей. Повне зібрання – за посиланням.

У межах ініціативи зараз проходять виставки малюнків польських та українських дітей у понад 25 містах Польщі. Перші експозиції пройшли 19 липня в Перемишлі, Познані, Катовіце й Варшаві.

Мета проєкту — показати війну очима дітей України та вкотре привернути увагу світової спільноти до жорстокого вторгнення росії.

Організатором є Державні Архіви Польщі у співпраці з партнерами з України — з українською фундацією "Мамо, я бачу війну". 

«Збірка таких малюнків є нагадуванням і застереженням для людства, яке має знати, що своєю жорстокістю війна нелюдським чином ранить також фізично та психічно малих дітей, і що незрозуміле ні для кого дикунство людини, яка жорстоко знищує своїх ближніх, відображається в ураженій дитячій психіці і залишає там глибокі та небезпечні сліди та важкі моральні плями на все життя», — зазначила співорганізаторка проєкту Дорота Садовська.

Команда проєкту «Мамо, я бачу війну!» створить з дитячих малюнків найбільший у світі колаж. Його продадуть на NFT-аукціоні, а зібрані кошти передадуть у фонд допомоги дітям, які постраждали від війни.

Джерело: ain.ua

937
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно