Понад тисяча учасників прокачали digital-стратегії на DGTL STAR MRTH

21 жовтня на DGTL STAR MRTH 22 топові digital-фахівці з FAVBET, INTERTOP, Gastrofamily, МАУ, Kernel, Tripmydream та інших великих компаній та агенцій поділилися актуальними стратегіями контент- та інфлюенс-маркетингу, а також дали поради, як з мінімальними витратами на онлайн-просування досягти максимального результату.

До заходу долучилися понад 200 учасників офлайн у INVERIA Event Space та понад тисяча онлайн-глядачів.

Навіщо інвестувати у контент-маркетинг та SEO, з чого почати роботу над контентом та як уникнути помилок під час його створення, розповіла директорка з PR та комунікацій WePlay Esports Media Holding Олена Дальська-Латошевіч. Вона навела переконливу статистику про те, що контент-маркетинг на 62% дешевше традиційного, при цьому приносить 55% трафіку та уп’ятеро збільшує кількість лідів.

Про те, як Gastrofamily вдається з бюджетом на рекламу в 50 доларів створювати ажіотаж у закладах, поділилася директорка з маркетингу компанії Марія Банько. Головні інструменти: ефективна бізнес-модель та комплексна комунікація.

«Ми майже не створюємо власний контент. Гість – наш головний інфлюенсер. Усе, що ми робимо, це заохочуємо публікувати сторіз чи пости невеликими компліментами від закладів та надаємо “хвилину слави” на нашій сторінці».

Кейсами управління репутацією у digital поділився керівник комунікаційного центру та особистий прессекретар президента МАУ Дмитро Дьошин, а керівник та засновник Postmen Ярослав Ведмідь пояснив учасникам, яких помилок найчастіше припускаються бренди в онлайн-просуванні та як їм запобігти.

Як нетипові майданчики вирішують комунікаційні завдання бізнесу, на прикладі агрокомпанії Kernel розповіла керівниця комунікацій, PR та GR Kernel Оксана Коваль.

«Зайти у TikTok – доволі незвичне рішення для агрокомпанії. Але ми спробували, і отримали крутий результат – 4,2 млн переглядів та 1600 взаємодій щодня. А головне, що це сприяє зміцненню бренда роботодавця – молоде покоління дізнається більше про нашу компанію, бачить, що ми з ним на одній хвилі, та хоче з нами працювати».

Тренди інфлюенс-маркетингу у форматі панельної дискусії обговорили маркетинг-директорка MEGOGO Валерія Толочина, Head of SMM and Influencer Marketing INTERTOP Ukraine Антон Бокий, актор і блогер Богдан Шелудяк та інфлюенсер Роман Свечкоренко. Модератором виступив СЕО агентства WhyNot? Enot Євген Таллер.

Головні інсайти:

  • Блогер з невеликою, але лояльною аудиторією може дати більшу конверсію, ніж блогер-мільйонник.
  • Важливо вибудовувати довготривалі стосунки з блогером, аби аудиторія була прогрітою.
  • В Україні аудиторія поки що не готова платити за ліцензійний контент, тому блогер може відмовитися робити велику кількість публікацій для продукту, який можна отримати безкоштовно.
  • Бекграунд блогера має значення. Реклама у «нової» зірки TikTok з 5 млн підписників буде дешевшою, аніж реклама у Насті Каменських, навіть якщо підписників у неї менше.
  • Якщо створювати лише рекламний контент, то Instagram перетвориться на Onlyfans. Блогери повинні завжди бути креативними та створювати контент, що залучає, а не лише продає.
  • Створюйте відео за правилами TikTok, і воно набере мільйони переглядів, навіть якщо користувач розуміє, що це реклама.

Про побудову та монетизацію особистого бренда розповідали СЕО YULA Company Юла, Cofounder & Mentor PEDAN BURO Олександр Педан та Cofounder & CEO PEDAN BURO Олена Левандовська.

СЕО YULA Company Юла

Як правильно шукати інфлюенсерів для бізнесу, учасники дізналися від СЕО Kacho Group Аліни Качоровської, а лайфхаками залучення селебріті у великі проєкти поділився директор з маркетингу АТБ Валерій Бондарь.

У тому, що майбутнє за віртуальними інфлюенсерами, бо щонайменше вони відповідальніші та не зривають домовленості, а щонайбільше викликають неабиякий інтерес у аудиторії, переконав СЕО FFFACE.ME Дмитро Корнілов. Як побудувати рекламну кампанію, цікаву для нових та наявних клієнтів, та знайти тему, яка дійсно «заходить» твоїй ЦА, поділився Head of Creative FAVBET Анатолій Симачинський.

У форматі відкритого інтерв'ю засновник сервісу Tripmydream Андрій Буренок розповів digital-директору Ekonomika+ Олександру Клімашевському про digital-інструменти просування tripmydream, розвиток YouTube-каналів та нові проєкти, що запустилися на карантині – освітні курси, челендж #StayAtHomeMiles, чат «Хочу додому», що допомагав повернутися в Україну тим, хто застряг за кордоном.

Майстер-клас зі спонсорства в епоху диджиталізації провів директор з маркетингу Carlsberg Ukraine Антон Панасенко. Він розповів, як швидко та ефективно захопити спортивну диджитал-платформу на прикладі колаборації ТМ «Львівське» та національної збірної з футболу.

Після закінчення DGTL STAR MRTH відбулася церемонія нагородження конкурсу digital-проєктів. Переможців обирали читачі MMR.ua та експертне журі.

376
ekonomika+
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно