Postmen створили Instagram-маску образів Лесі Українки

25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік — це нагода говорити про життя і творчість видатної мисткині, розкривати багатогранність її постаті, зокрема для молоді.

Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики разом з агенцією Postmen розробили Instagram-маску, щоб молода аудиторія соцмережі активно долучалася до відзначення ювілейного року Лариси Косач-Квітки та популяризації її постаті.

Instagram-користувачі можуть приміряти на себе кілька образів Лесі Українки на вибір. За посиланням  кожен охочий може вільно додавати візуальні матеріали та створювати власні сторіси.

Як натхнення для створення кожного образу розробники Instagram-маски використали деталі з портретів Лесі Українки, зокрема аксесуари та елементи одягу мисткині. 


Образ #1 — #FemmeModern

Лесю Українку називають першою модерністкою та феміністкою за її свіжі нестандартні погляди на роль літератури та жінок у суспільстві. Тож у масці використали елементи прикрас й рис обличчя Лариси Косач-Квітки. Крім того, фон зображення є доповнений її рукописом.

Образ #2 — #БлакитнаТроянда

Квіти, що прикрашали волосся Лесі Українки зображені у вигляді стилізованої прикраси (вінок). Тому для цього образу застосували холодну гаму та доповнили простір графічними об’єктами.

Образ #3 — #Саламандра

Наступний образ символізує проєвропейську позицію Лесі Українки, яку вона підкреслювала зокрема й через свій зовнішній вигляд — тогочасний одяг і модні сукні.

Крім того, за посиланням: identity.150imenlesi.org — кожен охочий безкоштовно зможе завантажити необхідні візуальні матеріали, щоб на їх базі створити власні ілюстрації, проєкти та продукти. Відтак креативні індустрії, українські виробники, громадські та культурні кола можуть активно використовувати айдентику «Леся Українка: 150 імен», в тому числі для створення ексклюзивних та лімітованих продуктів, брендованих сервісів чи інших рішень.

2324
Postmen
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно