Пресбрифінг “Креативні індустрії в умовах карантину. Сценарії розвитку майбутнього”

Фестиваль архітектури для дітей ARCHIKIDZ! та Мала академія наук України запрошують представників ЗМІ на пресбрифінг “Креативні індустрії в умовах карантину. Сценарії розвитку майбутнього”.

Карантин — не завада для освітніх і культурних процесів. Сьогоднішні правила та обмеження спонукають креативну індустрію шукати нові формати заходів і комунікації зі своєю аудиторією.

Фестиваль ARCHIKIDZ! та Мала академія наук України збирають на одному майданчику організаторів різних культурних заходів для обговорення сценаріїв виходу з так званого “культурного карантину”. Ми обговоримо як реалізовані, так і заплановані проєкти, і як вони змінились у нових умовах.

Місце проведення пресбрифінгу — ВДНГ, 3 павільйон, фестивальна локація ARCHIKIDZ!

Дата — 16 липня.

Час — 15:00.

Акредитація для ЗМІ за посиланням.

Питання для обговорення:

1) Трансформація креативної індустрії в умовах карантину. Що ми втратили, а що здобули? Як організатори різних культурних заходів та креативні лідери адаптувалися під нові умови?

2) Обмеження та творчість — чи можливе їх поєднання? Як розвиток критичного мислення допомагає реагувати на зміни? Чому зараз, як ніколи, важливо розвивати гнучкість та стійкість до нестабільності? Чи сприяють цьому сучасні культурні та освітні проєкти?

3) Освіта і культура — де можуть бути точки перетину? На прикладі колаборації фестивалю ARCHIKIDZ! з мистецькими заходами говоримо про можливості співпраці.

4) Діти у сучасному культурному та освітньому процесах. Які можливості існують для їхнього залучення.

Спікери пресбрифінгу:

1) Ольга Глініна — директорка фестивалю ARCHIKIDZ!, керівниця лабораторії архітектурної освіти Малої академії наук України.

2) Денис Іванов — директор кінокомпанії Arthouse Traffic.

3) Ірина Буданська — ідейна натхненниця та засновниця фестивалю Bouquet Kyiv Stage.

4) Дар'я Аверченко — очільниця відділу комунікацій фестивалю документального кіно Docudays.

5) Влад Троїцький — засновник і президент фестивалю "ГОГОЛЬFEST".

Модератор пресбрифінгу — виконавчий директор “Українського культурного фонду” Юлія Федів.

Зараз, в умовах кризи, ми знайшли ресурс для реалізації нашого фестивалю. Так, ми змінились — адаптували формат заходу відповідно до нових вимог. Раніше ми проводили фестиваль ARCHIKIDZ! 2 дні і збирали тисячі учасників. Зараз, щоб зібрати 200 дітей, ми проводимо фестиваль 20 днів. Кожен день працюємо з маленькою групою учасників задля їхньої безпеки. Решта залучається до роботи онлайн. Ми свідомо не скасували захід, а змінили його формат. Важливо, що на фестивалі ми вивчаємо з дітьми архітектуру таким чином, щоб розвивати їхню творчість і критичне мислення. Проєктуючи міста, вони відповідають на питання: як люди будуть жити у місті, які ресурси їм необхідні, наскільки місто відповідає потребам сучасної людини.
Разом з нами змінювали свої формати й організатори інших культурних заходів. І зараз ми бачимо силу в об'єднанні. Лише у колаборації, а не конкуренції, ми зможемо гідно вийти з так званого "культурного карантину". І зараз ми орієнтовані на пошук спільного рішення: що робити далі, аби культурний та освітній процеси не зупинялися, а розвивалися відповідно до нової реальності?

говорить Ольга Глініна, директорка фестивалю ARCHIKIDZ!

16 липня на фестивалі ARCHIKIDZ! відбудеться завершальний майстер-клас для дітей та відкриття виставки архітектурних проєктів, створених дітьми протягом 20 днів фестивалю. Тема проєктів - “Природа у місті. Жити разом”. 

610
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно