Презентували унікальний онлайн-калькулятор викидів СО2 для продуктів

Словацька технологічна компанія Vacuumlabs, яка спеціалізується на фінтех-рішеннях для компаній по всьому світу, допомогла розробити онлайн-калькулятор викидів CO2 2030 Calculator для шведської компанії Doconomy. Цифровий інструмент дозволяє компаніям і споживачам безкоштовно розрахувати викиди парникових газів від продуктів. Vacuumlabs також розробила для Doconomy комплект програмного забезпечення (SDK), який банки та інші установи можуть інтегрувати у свої програми. Це дозволить клієнтам відслідковувати інформацію про викиди від покупок.

2030 Calculator дозволяє споживачам і компаніям розрахувати викиди CO2 від будь-якого продукту, який вони виробляють або купують. Інструмент безкоштовний і доступний для всіх. Для розрахунку викидів CO2 необхідно зареєструватися на сайті і ввести в калькулятор інформацію про продукт — вагу, склад, дані упаковки. Калькулятор також враховує транспортні витрати та витрати на енергію, яка необхідна для виробництва товару. Онлайн інструмент дозволить світовим та українським виробникам точно визначати вуглецевий слід своєї продукції. А споживачі отримають більше інформації про екологічність товарів.

Я вважаю, що те, над чим працюють наші команди, може змінити світ на краще. Одночасно з тим ми можемо показати, що може гроші як і раніше і рухають світом, ми можемо змінити спосіб їх використання. Ось чому партнерство з Doconomy було очевидним вибором. Команді з трьох наших розробників вдалося створити 2030 Calculator за три місяці, і зараз ми працюємо з Doconomy над іншими продуктами. Ми вважаємо, що компанії з таким ясним баченням і намірами зробити наш світ кращим, заслуговують першокласних команд розробників.

Матей Фтачнік, співзасновник та головний спеціаліст по взаємодії з Vacuumlabs

2030 Calculator року був розроблений спільно з Vacuumlabs, словацькою компанією, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення, має 9 офісів в 6 країнах. Очікується, що наступним місцем для залучення фахівців стане Україна. 2030 Calculator був створений для партнера Рамкової конвенції ООН, шведської фінтех-компанії Doconomy. Компанія представила 2030 Calculator в рамках глобальної освітньої програми Planet Loyalty. Кінцева мета програми — ввести вуглецеве маркування продуктів, щоб споживачі могли обирати екологічну продукцію. Проєкт підтримали як великі компанії, так і державні організації.

Патрісія Еспіноза, виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, прокоментувала проєкт: «Онлайн-лічильник 2030 Calculator є яскравим прикладом того, як інновації реагують на зміну клімату та екологічні проблеми. Це вселяє в мене впевненість, що ми все ще можемо поліпшити ситуацію в світі».

Для отримання додаткової інформації про проєкт Vacuumlabs і Doconomy перейдіть за посиланням.

Про Vacuumlabs

Vacuumlabs — глобальна компанія-розробник, яка надає рішення в області фінансових технологій, криптовалюта, цифрового банкінгу та цифрової трансформації для вимогливих міжнародних клієнтів від Сінгапуру до Сан-Франциско.

Компанія Vacuumlabs зі штаб-квартирою в Братиславі, Словаччини, з 2012 року зросла до 290 осіб, в основному зі Словаччини, Чехії та Угорщини. Тепер Vacuumlabs планує розширити свою діяльність і на Україну.

Vacuumlabs прагне працювати над складними проєктами, які можуть позитивно вплинути на якість життя людей або сприяти усвідомленому поведінки споживачів.

Проєкти, які допомогли клієнтам Vacuumlabs домогтися успіху, включають:

  • впровадження Thought Machine в Азії;
  • спільне будівництво Mox.com — цифрового банку нового покоління в Гонконзі з нуля менш ніж за два роки;
  • створення Yoroi — гаманця для криптовалюта Ada з 170K завантаженнями;
  • розробка онлайн-калькулятора вуглецевого сліду для Doconomy, який тепер широко доступний для компаній і клієнтів;
  • запуск Daylight, найпершою платформи цифрового банкінгу ЛГБТ + в США.
1137
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно