Програма i-Portunus оголосила конкурси для митців: до 3000 € на професійний розвиток

15 лютого програма i-Portunus відкриває прийом заявок для представників сектору культурної спадщини. Мета конкурсу — підтримка короткотермінових міжнародних схем мобільності. Вже відкрити такі ж конкурси в області літературних перекладів, музики та архітектури.

Заявки на конкурс з культурної спадщини будуть прийматися до 15 квітня, з архітектури — до 14 березня, з музики та художніх перекладів — до 28 лютого.

Щоб подати заявку, необхідно створити обліковий запис на my.i-portunus.eu та заповнити форму англійською мовою. У заявці треба буде надати інформацію про вас, вашу освіту, досвід роботи, деталі про заплановану мобільність, опис проєкту та причини мобільності. До заявки додається CV, мистецьке резюме або портфоліо, документи, які підтверджують ваш план мобільності, а також декларація доброчесності.

У програмі можуть взяти участь фізичні особи, тобто окремі митці та діячі культури. Це можуть бути як індивідуальні митці, так і групи до 5 осіб. Однак якщо ви вже колись отримували грант від i-Portunus, другий раз ви його отримати вже не можете.

Максимальний грант на одну людину може досягати 3 тисяч євро. Фіксовано виділяється 350 євро на транспорт, а залишок гранту формується в залежності від кількості днів мобільності та країни. Фінансування можна отримати на поїздки з такими цілями:

  • Міжнародна співпраця, тобто створення спільного проєкту з іншими європейськими митцями та діячами у сфері культури
  • Участь у резиденціях для обміну досвідом, новими практиками та створення кінцевого продукту
  • Професійний розвиток, а саме участь у різних воркшопах та семінарах в інших країнах для підвищення кваліфікації

i-Portunus — це програма європейської мобільності для митців та діячів культури, яка випробовує різні підходи до підтримки короткострокової мобільності. Пілотна фаза відбулася у 2019 році, друга продовжиться до весни 2022 року. Програма реалізується за підтримки програми ЄС «Креативна Європа», другий пілотний проєкт втілюється консорціумом, що очолюється Ґете-iнститутом разом із Французьким iнститутом та фондом «Ізоляцiя».

В рамках пілотного проєкту було проведено три конкурси для підтримки короткотермінових міжнародних схем мобільності. Україна ввійшла в топ-10 країн рейтингу, що отримали гранти мобільності та є єдиною з 10, яка не є членом ЄС. Загалом у програмі отримали фінансування 19 аплікантів з України.


Джерело: Na chasi.

506
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно