Програма українських розробників CleanMyMac X отримала міжнародну дизайнерську премію Red Dot

Програма CleanMyMac X, утиліта для очищення та оптимізації Mac-комп’ютерів від компанії MacPaw, отримала престижну нагороду Red Dot Award: Brands & Communication Design у категорії Interface & User Experience Design за функціональність та зручний дизайн застосунку.

CleanMyMac отримав нагороду за оновлений інтерфейс, випущений в лютому 2021 року. У новому дизайні команда оновила кольорову гаму та спростила елементи інтерфейсу. Прозорість скляних іконок в застосунку символізує простоту та зрозумілість продукту, а нові мікроанімації привертають увагу до важливого тільки у потрібний момент. Свіжий дизайн гармонійно поєднується зі стилем нової операційної системи macOS Big Sur.

Для компанії MacPaw дизайн є однією з основних цінностей та пріоритетним напрямком у розвитку всіх продуктів. Цьогорічний Red Dot — не перша нагорода у сфері дизайну для CleanMyMac X. У 2020 році програма стала лауреатом iF Design Award, а в 2021 — фіналістом UX Design Award, кінцеві результати якого будуть відомі у вересні.

Над інтерфейсом CleanMyMac X працювала команда дизайнерів: Олександр Пронський, Олена Шикіна, Олександр Агєєв, Артур Зекун, Марія Парій та Олександр Черепахин.

Олександр Пронський, Design Lead в CleanMyMac: «Обслуговування та правильний догляд за Mac може бути складним і навіть стресовим. Дизайн CleanMyMac відображає його головне призначення — показати, що турбота про комп'ютер може бути простою і навіть приємною справою, доступною кожному користувачеві. Дизайн в MacPaw — командна гра, спільними зусиллями ми прагнемо створювати зручні, естетичні продукти з увагою до найдрібніших деталей. Ми дуже раді, що разом з мільйонами користувачів, інтерфейс продукту сподобався й експертам з Red Dot!»

Раніше нагороду також вигравали продукти компанії Apple та Samsung. Щороку кількість переможців з України зростає: якщо у 2015 тільки дві українські компанії здобули перемогу в різних номінаціях нагороди, то в 2020 переможців було уже понад 20.

Це друга відзнака Red Dot для компанії MacPaw. У 2017 році Gemini 2 стала першою програмою для macOS, яка отримала цю нагороду.

618
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно