Projector відкриває школу креативного розвитку Supernova для студентів від 10 до 15 років

Команда Projector відкриває школу Supernova, щоб навчати молодше покоління так, як їм самим хотілося б навчатися в 10+ років. Тут розвиватимуть креативність, навчатимуть мислити критично, вирішувати задачі неординарно і працювати в команді. Перший курс для студентів від 12 до 14 років стартує 29 січня.  

Уже 5 років школа Projector навчає дорослих за п’ятьма напрямками: дизайн, менеджмент, маркетинг, розробка та гейм девелопмент. За словами організаторів, вони вже достатньо дорослі до того, щоб почати працювати з молодшим поколінням.  

«Сучасна освіта часто не справляється з підготовкою теперішніх дітей до стрімких змін світу. Заучування інформації вже не є таким доцільним, як було колись, адже вона є у відкритому доступі. Набагато важливіше виробити навички критичного мислення, формування власної точки зору і роботи в команді. І дуже важливо зберегти в людині здатність мислити творчо, яка часто під час дорослішання сходить нанівець»

Менеджерка Supernova Яна Костюк.

Керівник Projector Олександр Трегуб прокоментував створення школи так:

Рік реалізації мрій! Ми в Проджі дуже давно мріяли про те, щоб у Києві з'явилась творча школа:
  • де дітей називають людьми;
  • де навчання будується навколо проектів та практики;
  • де можна помилятись (і тобі за це не поставлять двійку);
  • де немає правильних відповідей, але є багато експерименту;
  • де люди навчаються сучасним темам у сучасних людей.
Тепер є Supernova School.
Ми дуже натхненні можливістю працювати, навчати, та навчатись у молодого покоління, яке круте, вільне, любить Billy Eilish, не хоче ходити по лінієчці і носити уніформи.
Готуємо програми, які я мріяв би пройти, коли мені було 12.
Моя людина вже записалась. Чекаємо.

Мета школи — розвивати в молодшому поколінні ті навички, які допоможуть їм почуватися впевненими в майбутньому, задати напрямок розвитку, зберігаючи індивідуальність учнів і підтримуючи їхню зацікавленість.

Перший курс Visual experiment course (Візуальний експеримент) стартує 29 січня 2020 року. Він — для студентів 12-14 років. Вестимуть курс ілюстраторки та засновниці студії «Сері/граф» Анна Іваненко і Євгенія Полосіна.

Ось що кураторки розповідають про курс: 

Курс про візуальний експеримент і сам по собі є експериментом. В рамках занять ми не зосереджуємося на конкретній професії, не вчимо "як стати графічним дизайнером за три місяці поки тобі 13", більшість проєктів відбувається на перетині дисциплін. Ми говоримо про зв'язки між різними сферами, різними медіа, різними видами мистецтв. І найцікавіше — говоримо про інструментарій, широту можливостей візуальних практик які можна застосувати як до двометрової скульптури, так і до фото в інстаграм.

Студенти дізнаються про композицію та контраст, властивості кольору, досліджуватимуть вулиці та локації Києва, створюватимуть маски, скульптури та інтер’єри, навчаться компонувати об’єкти в кадрі та фотографуватимуть. Буде й літературна частина, де вони складатимуть свою історію для коміксу та створюватимуть ілюстрації.

Важливою складовою навчання стане безпосереднє знайомство з творчим процесом у топових креативних компаніях Києва — під час екскурсій. Першими компаніями, які відвідають студенти першого курсу стануть Відкрита майстерня шовкографії в IZONE, FILM.UA та FabLab Fabricator.

797
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно