Rakuten Viber розпочинає співпрацю зі Snap, щоб додати AR-лінзи у Viber

Rakuten Viber, світовий лідер у галузі обміну повідомленнями та голосової комунікації, додає лінзи з доповненою реальністю (AR) у Viber завдяки партнерству зі Snap Inc. За допомогою інструментів Snap, серед яких Camera Kit, Creative Kit та Bitmoji, у Viber з'являться AR-лінзи, які можна буде поширювати також і у Snapchat. У Viber також додадуть аватари Bitmoji, які можна буде кастомізувати.

Лінзи Viber на базі Snap вперше відкриють для користувачів Viber відеоповідомлення та фотографії з підтримкою AR (доповненої реальності). Запуск включає 30 нових лінз Viber, зокрема різноманітні маски тварин, персонажів Viber, лінзу «Підводний світ», веселі взаємодії з котами тощо. Компанія планує додавати щонайменше 300 нових лінз (масок та фільтрів) до кінця року.

Компанії також матимуть можливість створювати власні ексклюзивні лінзи на Viber. Всесвітній фонд дикої природи, ФК Барселона та Всесвітня організація охорони здоров’я є одними з перших партнерів Viber, які пропонують власні лінзи в додатку. Кастомізовані лінзи посилять взаємодію між користувачами та їхніми улюбленими брендами на платформі Viber.

Лінзи Viber – це доповнення до існуючих колекцій наклейок програми, яке допоможе піднімати настрій та візуально виражати себе в чаті. Впровадження інструментів Camera Kit, Bitmoji та Creative Kit від Snap – це додаткові способи зблизити людей і зробити їх спілкування ще більш різноманітним та приємним.

Серед нових функцій Viber:

  • Миттєва доповнена реальність: накладайте зображення на навколишнє середовище та використовуйте AR просто за допомогою ваших пальців.
  • Фільтри, що привертають увагу: зробіть свої фото й відео креативними та додайте іскри до розмов із друзями.
  • Експресивні маски: обирайте з різноманіття масок, які точно повторюють рухи обличчя.
  • Функції бьютіфікації: змінюйте свої образи за допомогою реалістичних елементів: помади, рум'ян та різноманітних кольорів волосся.
  • Індивідуальні Bitmoji: інтегруйте ваші персоналізовані персонажі Bitmoji у фотографії та відео.

Спонсоровані та фірмові лінзи забезпечать додатковий дохід для Viber, оскільки ділові партнери зможуть створювати власні лінзи для своїх спільнот на платформі.

«Партнерство Snap з Rakuten Viber виграшне для обох компаній, — говорить Елліот Соломон, директор Snap Inc. із партнерства з платформами. — Ця співпраця допоможе нам розповсюдити нашу технологію AR (доповненої реальності) в країнах, де Viber вже має значне поширення, а нашим користувачам – виражати себе через AR на платформі Viber".

«Ми раді представити камеру Snap користувачам Viber», — говорить Джамел Агауа, генеральний директор Rakuten Viber. «Завдяки цьому партнерству ми хочемо допомогти творчим проявам людей за допомогою AR. Ми сподіваємось надихнути людей підтримувати зв’язок зі своїми друзями та членами сім’ї у новий цікавий спосіб. Адже Viber — це більше, ніж програма для обміну повідомленнями. Наша платформа пов’язує людей, тут вони можуть створювати розважальний, захоплюючий та корисний контент, щоб поділитися зі своїм оточенням».

Нова версія додатку для iOS а також бета-версія Android англійською мовою з цими новими функціями буде доступна з 30 червня в таких країнах: Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Данія, Англія, Фінляндія, Франція, Німеччина , Гренландія, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Японія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальдіви, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та США. Найближчими місяцями функція з'явиться і в Україні.

Довідка

Viber — комунікаційна платформа для дзвінків та обміну повідомленнями, що дозволяє людям залишатися на зв'язку, ким би вони не були і де б не знаходилися. Viber — найпопулярніший месенджер в Україні за даними InMind, входить у ТОП-3 найпопулярніших додатків (згідно Kantar CMeter). 97% українців, які користуються смартфонами, є активними користувачами Viber.

Мільйони людей відправляють один одному безплатні текстові повідомлення у Viber, роблять відеодзвінки, спілкуються у групових чатах, взаємодіють з улюбленими брендами та відомими людьми, а також стежать за їх оновленнями. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу і безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування даних.

Viber є частиною міжнародної групи Rakuten Inc. (Японія), світового лідера у сфері електронної комерції та фінансових послуг. Viber – офіційний месенджер футбольного клубу «Барселона», а також офіційний додаток для дзвінків та обміну миттєвими повідомленнями баскетбольного клубу Golden State Warriors.

1056
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно