Реклама, яку не затвердив би жоден клієнт: OVO від Fedoriv Agency

Злет показників у 5—10 разів з початку рекламної кампанії та стабільне плато, що втричі-вчетверо перевищувало показники до неї, — такі були результати осінньої комунікації бренду OVO, яку розробили у Fedoriv Agency.

OVO — український стартап з доставляння овочів, який улітку 2020 року отримав янгольські інвестиції від Fedoriv Group. Інвестиції в групі компаній розглядають як smart money: «Фінанси, нетворкінг, паблісіті й нетривіальні креативні вирішення», — пояснює голова групи Андрій Федорів.

Треба бути божевільними, неоднозначними, викликати питання… Ми хочемо зробити рекламу, яку нам би не затвердив жоден клієнт. 

так Андрій Федорів поставив завдання дизайнерам агентства

Так від зображень морквинки на колесах перейшли до гуманізованих овочів і після довгих нічних листувань герой OVO міцно став на ноги в айдентиці бренду: нахабний помідор з великими очима був готовий працювати.

Для комунікації час вибирали свідомо: осінь, за два дні до початку місцевих виборів. 

У рекламі дуже важливо розуміти контекст. Не просто, що ви намалюєте, а й коли, де та як це з’явиться. Наші прекрасні помідори з’явилися практично замість політиків усього на сім днів.

коментує Андрій Федорів у Fedoriv Vlog

Нахабний помідор OVO в компанії з іншими овочами після масованої політичної реклами був помітний, як новорічна ялинка на Марсі, — і кількість замовлень на сайті злетіла в 5—10 разів, говорять засновники компанії.

Після закінчення комунікації показники компанії виявилися в середньому втричі-вчетверо вищими за ті, що були до неї. Стартап привернув увагу великої інвесторської компанії та вже восени 2020-го закрив новий раунд фінансування.

«Для мене цікавий досвід — динаміка, — каже Андрій Федорів. — Якщо дивитися на компанію серпня-вересня — це перша компанія. Якщо подивитися на компанію в листопаді — це вже друга компанія. Якщо подивитися на неї всього лише в середині березня — це вже взагалі третя компанія! Класичний бізнес за такий період встигає лише прокинутися та почистити зуби».

1501
Fedoriv Agency
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно