Різномаїжжя щодня: Нове позиціювання мережі супермаркетів Varus від Havas Ukraine

Приготувати кулінарний шедевр із гречки? — Будь ласка!

А здивувати родину і на сніданок подати рожеві млинці з буряка? — Та взагалі без проблем!..

Що сучасний супермаркет може запропонувати споживачеві? Команда Havas Ukraine разом із мережею продуктових супермаркетів VARUS, яка є лідером у центральному регіоні України, знайшли шлях до сердечка вибагливих українців й мають на меті збагатити раціон всіх споживачів завдяки новому позиціюванню мережі.

Одноманітність — проблема харчування людей в Україні

День у день більшість українців споживає одні й ті самі страви не для того, щоб смакувати, а щоб підживитися чи підтримати свої сили. Такий порядок речей іноді переривається святковими застіллями чи рідкісними походами до ресторанів, проте не змінює загальної тенденції.

Рішення — виступити в ролі непримиренного ворога харчової рутини

Смакові рецептори нам подаровані недарма! Саме про це намагається нагадати VARUS у своєму новому бренд-позиціюванні та підштовхнути споживачів до експериментів з їжею. Відтепер, VARUS — це друг, який живе в Європі й час від часу привозить тобі якусь незвичайну, але дуже смачну їжу. Завдяки йому споживачі отримують новий кулінарний досвід та смакують нові страви, які раніше ніколи б не скуштували. Коли такий друг «приїжджає до тебе у гості» життя стає яскравішим! А його історії — це історії, які хотів би пережити сам.

Яскравість та насиченість смаку передаються і завдяки оновленому візуальному стилю. Основним кольором ми залишили соковитий помаранчевий, а салатовий колір виконує функцію акцентного. Також ми підібрали цілу палітру додаткових кольорів, які ще більше підкреслюють оновлений настрій бренду: бузковий, темно-синій, ніжно-блакитний, малиновий та інші. Та справжньою смачною фішкою стали патерни, які можна робити з логотипа та його фрагментів, а також товари, що буквально левітують в повітрі. Таким чином ми можемо показати продукцію магазинів максимально апетитно та моментально викликати бажання скуштувати щось з представленого різномаїжжя.

«Наша ціль — перемогти кулінарну рутину. Звідси й органічно витікає оновлений слоган мережі: Різномаїжжя щодня. Спеціально для того, щоб підкреслити позицію мережі новим оригінальним чином, ми винайшли нове слово. Воно важко сприймається з першого разу, та спробуйте повторити його кілька разів — і воно вже відчуватиметься по-рідному звичним, наче й було з нами завжди. Цим ми й привертаємо увагу», — коментує Тетяна Сахнюк, Managing Director Havas Ukraine. 

842
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно