Розпочався прийом заявок на конкурс «Найкращий книжковий дизайн-2021»

Конкурс «Найкращий книжковий дизайн-2021» проводить X Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у співпраці з Goethe-Institut в Україні, за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та Фонду Buchkunst. У 2021 році Конкурс відбудеться вшосте. 

До участі в Конкурсі приймаються книжки, які були надруковані в період з серпня 2020 року по травень 2021 року і не були заявлені до Конкурсу раніше.

Подані книжки повинні бути створені українськими дизайнерами / ілюстраторами, або створені на замовлення українського видавництва. Не розглядаються видання з купленим ліцензованим контентом, права на який належать іноземним компаніям.

На Конкурс можуть подати книжки видавництва, приватні особи, а також інституції та установи, які виступили ініціатором видання. Але до участі у конкурсі можуть бути подано до 5 книжок одного видавництва. Участь у конкурсі безкоштовна.

Номінації, в яких оберуть переможців:

  • книги для читання (книжки, у яких домінує текстова частина; поезія, проза, фікшн, нон-фікшн),
  • візуальна книга (видання, у яких домінує візуальна частина; видання про мистецтво, альбоми, фотокниги, каталоги, книжки зі значною кількістю зображень, графічні романи тощо),
  • дитяча книга (дитяча й підліткова книжка різних жанрів і видів, дитячі графічні романи),
  • утилітарна (книга переважно прикладного характеру, науково-популярна книга, наукова, навчальна література, путівники, кулінарна книга тощо),
  • експеримент (самвидав, фотокниги, артбуки і лімітовані видання, зіни, графічні романи тощо).

Подати заявку для участі можна тутДедлайн подачі заявок — 5 травня 2021 року.

Минулого, 2020 року, попри карантин, Книжковий Арсенал провів 5-й конкурс «Найкращий книжковий дизайн».

Гран-прі конкурсу та перемогу в номінації «Візуальна книга» у 2020 році отримало видання «ЗНАК. Українські товарні знаки 1960–1980» від колективу У,Н,А колектив (Уляна Биченкова, Ніка Кудінова, Альона Соломадіна) та видавництва IST Publishing. З переможцями в інших номінацій можна ознайомитися за лінком.

Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» було започатковано в 2016 році Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» в співпраці з Goethe-Institut в Україні за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та фонду «Buchkunst». Переможці конкурсу представляють український книжковий дизайн у міжнародному змаганні, яке організовує німецький фонд Buchkunst; також книжки-переможці експонуються на міжнародних книжкових ярмарках у Ляйпцигу і Франкфурті.

738
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно