Розпочався прийом заявок на конкурс новаторської фотографії Bird in Flight Prize ’20

Головний приз — € 2 000. Найкращі проєкти визначить міжнародне журі: куратори, фотографи, художники та фоторедактори з Великої Британії, Нідерландів, Іспанії, Польщі та Швеції.

Розпочався прийом заявок на Bird in Flight Prize — щорічну міжнародну премію за новаторський підхід до створення фотоісторії. Мета конкурсу — підтримати авторів, які виходять за рамки традиційних стандартів.

Брати участь можуть фотографи з усього світу, обмежень за темами немає. Для участі потрібно відправити серію фотографій (від 5 до 12 зображень). Проєкти приймаються до 30 серпня 2020 року. Оголошення переможця відбудеться 30 жовтня.

Журі

У цьому році оцінювати роботи будуть:

  • кураторка, фотодиректорка Financial Times FT Weekend Magazine Емма Боукетт (Велика Британія)
  • художник, викладач факультету фотографії в Королівській академії мистецтв у Гаазі Арі Верслуіс (Нідерланди)
  • кураторка, художня керівниця міжнародного фестивалю фотографії Cortona On The Move Аріанна Рінальдо (Іспанія)
  • фотограф, засновник об’єднання «Українська фотографічна альтернатива» (UPHA) Міша Педан (з України, живе в Швеції)
  • кураторка Музею фотографії в Кракові Агнешка Ольшевська (Польща)
  • фотограф, переможець Bird in Flight Prize ’19 Шадман Шахід (з Бангладеш, живе в Нідерландах)
  • публіцист, лектор, фотограф Колін Панталл (Велика Британія)

Нагороди

  • Головна премія — €2 000.
  • Десять серій з шорт-листа будуть опубліковані на сайті Bird in Flight.
  • У рамках спеціальної номінації Samsung Readers’ Choice Award найкращий проєкт визначать читачі шляхом онлайн-голосування. Переможець номінації отримає спеціальний приз — смартфон Galaxy S20 Ultra.

Портфоліо-ревю

Двадцять п’ять учасників конкурсу також зможуть отримати рецензію на свої роботи від членів журі. Портфоліо-ревю відбудеться в онлайн-форматі на початку листопада.

Подати проєкт на Bird in Flight Prize ‘20 можна на сайті конкурсу.

Коментар організаторів

Дорогі друзі!

Ми раді оголосити про запуск Bird in Flight Prize '20, який триватиме з липня по листопад: прийом заявок буде відкритий з 15 липня по 30 серпня, найкращі проєкти будуть оголошені в жовтні, а на початку листопада пройде лекторій за участі членів журі.

Фотографія сьогодні популярна як ніколи. У той же час професійна фотографія часто замкнута на собі й обговорюється лише вузьким колом цінителів. З цієї причини багато неймовірно цікавих, розумних, тонких речей, які відбуваються в світі фотографії, залишаються непоміченими і часом незрозумілими для людей без профільної освіти.

Ми віримо, що може бути по-іншому.

У цьому році в журі Bird in Flight Prize не так багато фотографів — в основному це художники, куратори, письменники. «Незалежні фахівці, які працюють з фотографією», за влучним визначенням однієї з суддів Аріанни Рінальдо. Запрошуючи членів журі, ми прагнули дотримати баланс між різними школами. Але всіх суддів об'єднує їх високий рівень і те, що їх особиста практика знаходиться на передовій сучасної фотографії.

На жаль, у цьому році через епідемію коронавирусу заплановані в рамках конкурсу лекції, дискусії, портфоліо-ревю будуть проходити онлайн. Карантин обмежив нас, але разом з тим змусив робити те, до чого ми завжди закликали конкурсантів, — змінюватися, експериментувати, шукати нові рішення.

Ми щиро дякуємо всім членам журі, які відгукнулися на нашу пропозицію про суддівство, а також головному партнеру конкурсу — Samsung Україна.

Стежити за ходом конкурсу, брати участь у відкритому голосуванні в спеціальній номінації Readers' Choice Award, ознайомитися з роботами фіналістів ви зможете на сайті Bird in Flight Prize, а також у соцмережах — у фейсбуці та інстаграмі Bird in Flight.

Успіхів!

Команда Bird in Flight Prize

[Дмитро Костюков, Ася Жетвіна, Льоля Гольдштейн, Настя Новобранець, Євген Сафонов, Ярослав Кобзар, Анастасія Попко, Тім Макаров, Денис Дорменок, Світлана Суханова, Дар'я Касьянова, Євген Кравченко, Андрій Федотюк, Єгор Концедал]

Довідка

Bird in Flight Prize — міжнародна премія, організована онлайн-журналом про фотографію та візуальну культуру Bird in Flight з метою підтримати авторів, які шукають нові форми для розповіді історії за допомогою фотографії.

Bird in Flight Prize проходить щорічно з 2018 року. У минулому році переможцем став бангладешський фотограф Шадман Шахід з проєктом «Без пощади». У конкурсі брали участь фотографи з 57 країн. Проєкти фіналістів 2019 року можна подивитися на сайті Bird in Flight.

Сайт конкурсу: https://prize.birdinflight.com/ua

737
Bird in Flight
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно