Seeds of bravery: Європейська інноваційна рада надасть гранти на розвиток інновацій в Україні

Європейська інноваційна рада запустила проєкт грантової підтримки української інноваційної спільноти «Seeds of Bravery» (UASEED). В його межах українські стартапи та інноваційні компанії зможуть отримати грошову допомогу загальною вартістю 12 мільйонів євро.

Окрім фінансування стартапів, в межах програми передбачені активності із залучення додаткових інвестицій, промоції українських проєктів, навчання підприємців, програми виходу на міжнародні ринки, а також заходи з інтеграції української інноваційної екосистеми в європейську мережу.

Джерело: Depositphotos

Головна мета UASEED полягає у створенні загальноєвропейської мережі, яка на двосторонній основі підтримує як інтеграцію українських технологічних інноваторів у європейські екосистеми, так і їхню діяльність в Україні.

За програмою Seeds of Bravery планується допомогти близько 200 українським стартапам. Гранти, що будуть надаватись в межах ініціативи, матимуть різні розміри та цілі — від 10 до 50 тис. євро. Кожен стартап зможе залучити до 60 тис. євро грантового фінансування.

Особливу увагу ініціатива приділятиме інноваційним рішенням, що спрямовані на відбудову України, а також deep tech проєктам з фокусом на розвиток жіночого підприємництва.

Загалом проєкт «Seeds of Bravery» триватиме два роки, але перші його переможці отримають фінансування вже цьогоріч. Ініціатива сприятиме збереженню інноваційного та економічного потенціалу України, розбудовуватиме можливості для відновлення та зростання екосистеми, створюючи інновації нової економіки України.

Вже незабаром стартапи зможуть подавати заявки на отримання грантів.

279
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно