Shutterstock назвав креативні тренди 2021 року

Великі дані означають великі можливості. Shutterstock опублікував власні спостереження про креативні тренди поточного року. 

Мільйони користувачів Shutterstock по всьому світу шукають зображення, відео та музичні треки кожен день. Використовувані ними ключові слова дозволяють нам визначати, які тренди нас чекають і що буде вважатися креативним у 2021 році.

Команда Shutterstock

Графічні тренди

Сюрреалістичні обличчя

«Авангардизм знову атакує, і малюнки, що нагадують Пікассо, вже на передовій. Поєднуючи в собі абстрактні атрибути і реальність, ці лінійні елементи руйнують межі, роблячи звичайний зовнішній вигляд химерним. Ця тенденція охоплює все незвичайне, чудове і обов'язково пов'язане з людиною» — підкреслює команда Shutterstock.

Чорнильні пейзажі

Потоки напівпрозорих відтінків, звивисті металеві лінії і пінні бризки кольору формують структуру цих текстур.

Яскраві фарби в стилі хіпі

Головним елементом домашньої моди став новий виток застосування цифрового дизайну. Візерунки з яскравих фарб в стилі хіпі миттєво викликають ностальгію.

Фотографія

«Фотографи все частіше працюють поза студією і намагаються зловити в свої об'єктиви новий сценарій: реальність. Досить постановок, більше реальності — ми говоримо з реальними людьми в реальних ситуаціях в реальному житті» — коментує команда Shutterstock.

Особистість без фільтрів

На Землі більше 7,5 мільярда людей і автентична портретна зйомка допомагає бачити широкий діапазон прекрасного по всьому світу.

Внутрішній світ

«Ми часто стикаємося з перенасиченням інформацією, і багатьох з нас така ситуація змусила приділяти увагу більш матеріальним речам, наприклад самим собі. В результаті сформувався новий напрям побутової фотографії, в якому відображені моменти, коли ми приділяємо час нашим захопленням, грі і турботі про себе» — коментує команда Shutterstock.

Відео

Гарне відео зазвичай переносить нас в інше місце. Питання лише в тому, куди ми прямуємо. Дані Shutterstock показують два шляхи: один пов'язаний з сильними емоціями від природного світу, інший — з більш химерним світом фантазії.

Химерна анімація

У міру розвитку програмного забезпечення для створення спецефектів та анімації автори розробляли унікальні підходи, даючи творцям контенту нові способи вираження своїх ідей. Shutterstock бачить зростання числа пошуків химерної анімації і анімованої графіки в той час, як створювати відео стає все важче.

Піднесене

Shutterstock бачить збільшення числа пошуків напружених і страхітливих сцен в природі. Хвилі, що розбиваються об скелі, дюни, що потопають в сонячному світлі, гори, вкриті туманом.

Музика

Надихаюча музика завжди займала особливе місце в творчих проєктах. Але дивлячись у майбутнє, можна з обережним оптимізмом заявити, що в майбутньому році вона буде набирати популярність швидше, ніж зазвичай.

Струнні інструменти

Масштабна струнна група оркестру може змусити пісню парити в повітрі. За словами Shutterstock, з ростом числа завантажень треків, з використанням струнних інструментів, формується чітка тенденція в бік музики, що мотивує людей.

Натхнення і грайливість

«Ми на повній швидкості рухаємося до звуку з живим ритмом, сміливими партіями інструментів і швидких / стрімких крещендо. Це грайливо, це надихає і це загострює всі почуття» — розповідає команда Shutterstock.

Також команда проєкту зібрала найпопулярніші умови пошуку в 26 країнах по всьому світу. З повним звітом можна ознайомитись на сторінці Shutterstock.

Джерело: Shutterstock Creative Trends 2021


1517
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно