Скульптури Сергія Махна вперше покажуть на віртуальному Kyiv Art Fair

Новостворена Makhno Art Foundation дебютує на Kyiv Art Fair 2020 із проєктом-пошуком «Дорогою додому». На ярмарку представлена перша частина проєкту — «Це наші герої». Керамічні DIDO — це продовження української зооморфної традиції. 

Makhno Art Foundation

Kyiv Art Fair 2020 вперше проходить онлайн: на сайті ярмарку розміщені стенди учасників у 3D форматі й «відвідати» їх зможе кожен охочий із будь-якої точки світу до 31 жовтня.

Артфундація Махно була створена архітектором і керамістом Сергієм Махном 2020 року з місією об'єднати сучасну архітектуру, дизайн, українські традиції, мистецтво, природу, вірування та ремесла. Одним із головних проєктів Артфундації є будівництво Дому-музею сучасного українського мистецтва та кераміки, яке розпочалось 2019-го року.

«Все, що ми робимо, має надмету — змінити хід подій. Та щоб вплинути на майбутнє, потрібно порозумітися з минулим. Лише, коли ми зазирнули в нього з відкритими серцями, ми знайшли себе. І допомогли нам у цьому японці. Я довгий час захоплююся культурою цієї країни й усвідомив, що головна їхня цінність — це вміння берегти своє насліддя. Мої очі розплющилися, а серце відкрилося тому багатству, що маю від народження, у себе вдома. І тепер я мрію ділитися цим із усім світом», — розповідає Сергій Махно.

Скульптури та артіграшки DIDO виготовлені вручну у власній керамічній майстерні Sergey Makhno Architects за ескізами Сергія Махно. 

Makhno Art Foundation
Makhno Art Foundation

Скульптурування, глазурування та спікання одного виробу займає від 2 до 4 тижнів роботи.

Джерело: прес-реліз 

809
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно