SoftServe оприлюднив дані про сталий розвиток за останні два роки

Компанія SoftServe оприлюднила новий звіт зі сталого розвитку — Sustainability Report, який проводить що два роки. Звіт містить інформацію про ключові ініціативи та досягнення, які здійснюють позитивний вплив на суспільство та навколишнє середовище.

«У 2020 році, світ зіткнувся з надзвичайними викликами, які вплинули на суспільство, бізнес і кожного з нас. У подібні складні моменти організації також проходять випробування на стійкість. Те, як SoftServe зреагував на пандемію, велика кількість рішень, які ми створили, аби допомогти нашим клієнтам та працівникам, а також неймовірна віддача нашої компанії та наших працівників в допомозі лікарням та місцевим спільнотам - є приводами для гордості за компанію, яку ми збудували», — коментує Тарас Вервега, співзасновник, член Ради Директорів, SoftServe.

Рівність та інклюзивність

SoftServe продовжує розбудовувати процеси всередині компанії, які забезпечують рівні можливості для кар’єрного розвитку та росту будь-якого працівника. Побудова середовища співпраці та поваги один до одного, нетерпимість до дискримінації, рівні можливості для працівників - те, що характеризує компанію сьогодні.

Розпочинаючи з 2018 року, SoftServe зробив стрімкий прогрес стосовно гендерної рівності, адже кількість жінок на менеджерських позиціях в компанії зросла з 35% у 2018 році, до 49% у 2020.

У 2020, у SoftServe розпочали внутрішню кампанію про різноманітність та інклюзивність, започаткувавши навчальну програму DE&I Ambassadors. В межах програми працівники компанії знайомились з ключовими поняттями різноманітності та інклюзії і вже розпочали зміни в процесах в межах своїх відділів. Зокрема, стартували кампанію з промо жіночого лідерства, запустили курс з інклюзивної мови спілкування та про культурні відмінності.

Додатково, у 2020 році компанія стартувала відкритий курс з Accessibility Testing для інженерів з вадами зору, які на сьогодні є працівниками компанії та окремого відділу, який займається тестуванням та консультуванням цифрових продуктів для незрячих.

Ментальне та фізичне здоров’я

З настанням пандемії та переходом на дистанційну роботу, в SoftServe вирішили долучити кожного працівника до обговорення теми ментального здоров’я. 9500 осіб взяли участь в пізнавальних та навчальних ініціативах — від окремих мітапів та Тижня ментального здоров’я, до навчальних програм та індивідуальних занять з коучами та психологами.

Через неможливість відвідувати офіси та користуватись офісними спортзалами для підтримки власного фізичного здоров’я, компанія швидко запропонувала альтернативу — влітку 2020 року працівники SoftServe пробігли 13 574 км в межах челенджу між офісами компанії в різних країнах. Також в компанії організували зустрічі, які інформують про деталі регулярної перевірки здоров’я. А також з 2019 року, компанія запустила страхування усіх працівників, яке включає допомогу хворим на COVID-19. 6636 працівників відвідали лікаря в межах страховки у 2020 році.

Екологічна відповідальність

У 2020 році, в SoftServe створили екологічну раду, яка вже розпочала шлях компанії до стратегії нульових відходів. Рада розпочала масштабний аудит всіх видів відходів компанії, налаштування системності переробки сміття та утилізації небезпечних відходів у всіх офісах. Цей підрозділ також розробляє підходи до скорочення викидів вуглецю і зменшення використання енергоресурсів. Найближчим часом статистика в розрізі екології та цілі будуть інтегровані в бізнес-стратегію компанії на наступні роки.

Цього року компанія стала також учасником Глобального договору ООН, згідно з яким екологія — один з 11-ти ключових принципів, яких компанія буде дотримуватись у своєму розвитку та стратегії. З 2019 року, зовнішні та внутрішні події, які проводить компанія, стали low-waste - компанія мінімізує кількість сміття на подіях та організовує переробку відходів. Протягом року в компанії відбулись 7 просвітницьких кампаній серед працівників щодо сортування сміття та популяризації екологічних видів транспорту.

У Sustainability Report 2019-2020 можна дізнатись більше про розвиток працівників SoftServe, CSR-проєкти, благодійність та волонтерство всередині компанії, розвиток спільнот та ІТ-освіти, а також про те, що зробила компанія для працівників та суспільства в час пандемії. Ознайомитись зі звітом SoftServe можна за посиланням. 

568
SoftServe
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно