Стали відомі імена переможців першої аудіопремії «Слушно»

30 вересня, у Міжнародний день подкастів, у Києві відбулась церемонія нагородження першої професійної аудіопремії «Слушно». Організатор події — медіасервіс MEGOGO. У рамках премії члени журі, серед яких учасники професійної подкаст-спільноти, редактори, радіоведучі та журналісти українських медіа, визначили найкращі подкасти країни.

Так, у номінації найкраще ток-шоу перемогу отримав подкаст «Шит ай ноу Лайв» Кріс Косик і Дмитра Малєєва, а у номінації найкраще інтерв’ю — «У меня было» від FILM.UA. Найкращим наративним подкастом став «Post Scriptum» від Радіо Скорбота. Найкращий авторський подкаст — «Як ми кохалися» The Ukrainians, найкращий журналістський подкаст — «На межі», авторства Тараса Ібрагімова та Альони Савчук. Гран-прі премії «Слушно» отримав документальний подкаст-розслідування «Дрогобич 101/1» від Суспільного.

По завершенню церемонії медіасервіс MEGOGO анонсував новий проєкт – пітчинг подкастів, під час якого відберуть найкращі ідеї аудіопроєктів. З переможцями пітчингу команда MEGOGO Audio реалізує проєкти протягом 2022 року за виділені компанією кошти. У рамках пітчингу оберуть п’ять переможців. Надалі команда MEGOGO Audio не лише створить окремий продукт, але й працюватиме над його промоцією. Початок прийому заявок розпочинається в грудні. Деталі щодо подачі, критеріїв – стануть відомі вже скоро.

Після урочистої церемонії нагородження аудіопремії «Слушно» для гостей та переможців зіграв гурт Brunettes Shoot Blondes та DJ Ніл Тарасов.

Загалом, в рамках премії «Слушно» було номіновано 50 українських подкастів, які змагалися за перемогу в п’яти номінаціях, а також Гран-прі. У кожній номінації працювало по три члени журі. Зазначимо, члени журі, які отримали номінацію, не брали участь у голосуванні в межах цієї ж категорії. Усі подкасти оцінювалися за наступними критеріями: оригінальність ідеї, якісна реалізація та креативний підхід до просування готового продукту.

Нагадаємо, премія «Слушно» заснована командою MEGOGO Audio та вперше відбулася у 2021 році. Куратором цьогорічної премії став Федір Попадюк, журналіст та керівник подкастів на УП. 

529
MEGOGO
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно