Стало відомо, як буде розподілено понад 1,4 млн гривень — визначено переможців Cinema Challenge Hackathon

Більше 1 млн 400 тис. грн отримали переможці Cinema Challenge Hackathon — першого в Україні хакатону, мета якого — створення технологій за напрямом Cinema Tech. 

Ініціатором події виступив національний онлайн-кінотеатр sweet.tv разом із компанією з впровадження інновацій We_Challenge. До фіналу увійшла 51 команда та більше 100 індивідуальних учасників. 

Cinema Challenge Hackathon проходив з 14 до 22 листопада 2020 року за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. sweet.tv виділив більше 1 млн 400 тис грн (50 000 $) на призовий фонд. Він став найбільшим за всю історію проведення хакатонів в Україні.

Нам важливо розвивати Cinema Tech в Україні, адже ми впевнені, що завдяки новим технологіям україномовний та український контент стане популярнішим. Визначати переможців хакатону було досить складно, оскільки учасники представили блискучі та корисні ідеї. Багато з них ми неодмінно будемо втілювати. Є рішення, які ми можемо запроваджувати вже зараз. Більше того, деяким командам, незалежно від підсумкових оцінок суддів, ми плануємо запропонувати продовжити розробку їхніх ідей.

Олександр Резунов, директор національного онлайн-кінотеатру sweet.tv

Загалом до участі у хакатоні зареєструвалося 1 500 IT-спеціалістів. З них було відібрано близько 500 учасників з 66 міст. До фіналу дійшла 51 команда та понад 100 індивідуальних учасників.

Зазвичай в оффлайн-режимі хакатон триває 2-3 дні, протягом яких команди можуть працювати з ранку до ночі. Цього разу ми вирішили протестувати 7-миденну модель в онлайн-режимі, яка показала себе дуже добре. У членів команд був час допрацювати та протестувати свої ідеї, та врешті-решт, підготувати дуже якісні рішення.

Євгенія Беспалова, співзасновник і стратег компанії з впровадження інновацій We_Challenge

Переможці хакатону визначалися у трьох напрямах:

  1. Розробка рекомендаційної системи для фільмів в онлайн-кінотеатрах. Переможцями стали команди AfterParty (280 тис. грн/10 000 $ — 1 місце) і Too much recsys experience (2 місце — 140 тис. грн/5000 $).
  2. Розробка рекомендаційної системи для ТБ-програм в онлайн-кінотеатрах. В цій категорії призи отримали команда Magic City (280 тис. грн/10 000$ — 1 місце) та Микита Мелент'єв (2 місце — 140 тис. грн/5000 $). Переможці у цих категоріях визначалися автоматично згідно з показниками ефективності роботи запропонованих рішень. Головною метою учасників та команд було створення сервісів, які максимально враховують особисті інтереси глядачів.
  3. У третій номінації команди розробляли власні ідеї, які відповідають тематиці Cinema Challenge Hackathon.

1 місце (приз — 280 тис. грн, або 10 000 $) — отримала команда «Галичина». Розробники запропонували комплексне рішення, яке допомагає побудувати атмосферу кінотеатру вдома. Включає кімнату спільних переглядів фільмів з друзями, вбудований чат для обміну емоціями під час просмотру контенту, та можливість купувати костюми та інші аксесуари головних героїв. Додавати перегляду особового настрою.

2 місце (140 тис. грн, або 5000 $) — команда «Sweet Kids». Створила дитячий інтерактивний розвиваючий кабінет. За допомогою гейміфікації батьки можуть давати дитині завдання для перегляду. А дитина - створювати собі віртуального персонажа, збирати бонуси та витрачати їх на придбання атрибутів для свого героя. Виконуючі цікаві розвиваючі завдання, дитина привчається до дисципліни і дивиться корисний контент.

Джерело: прес-реліз

468
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно