«Стоп-Земля» від ESSE Production House покажуть у Нью-Йорку!

Повнометражний ігровий дебют режисерки Катерини Горностай відібрано до програми фестивалю New Directors/New Films (ND/NF), який цьогоріч святкує свій 50-річний ювілей. Організатори фестивалю – культовий музей сучасного мистецтва MoMA та кінотеатр Film at Lincoln Center у Нью-Йорку. 

Фестиваль народився через просте бажанням поділитися найкращими роботами нових міжнародних режисерів із глядачами Нью-Йорка. За всю свою історію фестиваль відзначав кінематографістів, які представляють сьогодення та передбачають майбутнє, а їхня зухвала робота виходить за рамки: Педро Альмодовар, Спайк Лі, Міхаель Ханеке, Вонг Кар Вай, Гільєрмо дель Торо, Лука Гуаданьїно, Крістофер Нолан, Вім Вендерс.

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся – ніколи не знатимеш, чи є щось у відповідь.

Світова прем’єра фільму відбулась на 71-му фестивалі Berlinale, у конкурсній програмі Generation 14plus у березні 2021. 

Довідка

«Стоп-Земля» є суто українським виробництвом компанії ESSE Production House за підтримки ДержКіно України, Український культурний фонд. Продюсери фільму – Віталій Шереметьєв, Віка Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Берлінська компанія Pluto Film отримала права на міжнародні продажі, Altered Innocence  на дистрибуцію у США. 

865
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно