Студія Animagrad випустила трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Студія Animagrad (FILM.UA Group) випустила тизер-трейлер повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня». Прем’єра відео приурочена до 150-річного ювілею геніальної письменниці Лесі Українки. Реліз мультфільму відбудеться у 2022 році.

Сценарій анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» засновано на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на образах із української міфології. У 2021 році в Україні відзначають 150-річчя видатної письменниці та 110-річчя створення нею «Лісової пісні». Вихід тизера-трейлера 25 лютого – в день народження поетеси – частково присвячений цим важливим культурним подіям.

Сюжет тизера-трейлера заснований на одній з найбільш динамічних сцен у мультфільмі. Головна героїня Мавка – Берегиня і Душа Лісу – приходить на допомогу наляканому стадові зубрів. Заспокоїти і спрямувати стривожених тварин на рятівний шлях Мавці допомагає її магічна сила Берегині Лісу: прагнення берегти гармонію у світі природи і здатність долати страх лісових мешканців.

Ліс Мавки – це збірний образ реальних локацій у Карпатах і на Поліссі, а населяють його різноманітні тварини. Деякі з них занесені до «Червоної книги України». Крім зубрів, у тизері-трейлері глядачі побачать ще й чорного лелеку і рись із рисенятком – вони також зараз під загрозою зникнення. Тому ми прагнули створити яскравих незабутніх героїв, здатних зворушити серця дорослої і юної аудиторії й нагадати про те, як важливо берегти природу. В цій місії нас підтримали наші партнери зі Всесвітнього фонду природи WWF-Україна.

Креативна продюсерка FILM.UA Group Анна Єлісєєва

Культурна місія мультфільму «Мавка. Лісова пісня» – популяризувати й експортувати багату національну культуру та унікальні українські традиції. Команда проєкту працює над тим, аби він потрапив на екрани більшості країн світу. Частина провідних держав уже придбали права на показ, адже стрічка знаходиться на стадії активних міжнародних продажів.

У ювілейний рік Лесі Українки проєкт долучиться до офіційних святкових заходів, які з нагоди 150-річчя письменниці відбуватимуться на національному та міжнародному рівнях за участі Міністерства культури і інформаційної політики, Державного агентства з питань кіно, Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти і науки та інших інституцій.

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad. Він доповнює низку проєктів студії Animagrad, що базуються на унікальних образах і збагачують анімацію сильними жіночими персонажами. Серед них і мультфільми «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (2018) та «Роксолана» (у виробництві).


Джерело: прес-реліз.

1030
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно