TABASCO показали власні варіанти айдентики З0-річчя Незалежності України

24 серпня Україна святкувала 30-річчя незалежності України! До цієї важливої дати креативники TABASCO створили 2 варіанти айдентики, які передають їхнє бачення можливих варіантів комунікації річниці.

«Імідж України раз-по-раз потерпає від примітивних художніх і смислових рішень, від традиційної квазіселянської шароварщини. «Традиційні» іміджеві рішення насправді підтримують у нас комплекс меншовартості – саме тому вони століттями нав'язувалися нам зі Сходу, а спроби переінакшення цього іміджу присікалися. Насправді навіть історично Україна – це геть не самі чубаті козаки та вишиванки. Це високоінтелектуальна шляхта, конституція та демократія, це освоєння Космосу та IT, це університети, друкарні, це лікарі, винахідники, музиканти тощо. Тобто великий і прогресивний культурний «осередок», люди, що зробили значний внесок у розвиток і збереження Планети. Наш імідж має бути відповідним – сучасним, прогресивним, з думкою насамперед про майбутнє. Саме так, як це завжди було насправді, а не в радянських методичках. Саме з цією думкою наша команда створила 2 альтернативні варіанти айдентики, присвячені 30-річчю Незалежності України», — коментує Олег Завгородній, Associate Creative Director TABASCO.

Ідея перша. 30 кРОКІВ

Концепція

Шлях історії нашої країни – надзвичайно довгий, і роки Незалежності – це лише 30 кроків на цьому шляху. Але вони є дуже важливими, тому що ми робимо їх самостійно. Кроки вперед. Вгору. А головне – назустріч одне одному. Кроки символізують рух та свободу, прагнення та наполегливість. Перефразувавши відомі слова Ніла Армстронга, можна сказати: «30 маленьких кроків для кожного з нас – 30 величезних кроків для всієї країни».

Тож основним сенсом цієї ідеї стало саме натхнення. Надихнути кожного сучасного українця рухатися уперед, робити власні кроки з думкою про спільні 30 кРОКІВ, які вже було зроблено.

Реалізація ідеї в айдентиці

Логотип 30 кРоків уперед несе в собі українську символіку, а саме стилізований герб України, який повернутий на 90 градусів та формує цифру три.

За допомогою айдентики також можна легко підкреслити не тільки прагнення українців, а й те, як саме вони крокують назустріч майбутньому.

Ідея друга. Ukraine 3.0

Концепція

Ми добре розуміємо, що насправді нам набагато більше ніж 30 років, у нас вже були дві держави — Київська Русь і УНР. Сьогодні можна сказати, що ми маємо третю, сучасну версію: Україну 3.0. І кожен українець є її розробником.

Таким чином команда TABASCO хотіла сфокусувати увагу українців не на 30-річчі як важливій даті, а на сутності та історичному векторі держави. Аби громадяни сприймали країну у якості спільної платформи, розвиток якої залежить від кожного. Бо саме спільними зусиллями створюється сучасна версія України 3.0

Реалізація ідеї в айдентиці

Логотип Україна 3.0 має пряму відсилку до digital-середовища — тег. Він добре розкладається на стиль за рахунок використання впізнаваної форми та можливості створювати цілі патерни, «хмари» тегів.

Дане рішення покликане показати, що в усіх сферах життя українці намагаються бути якомога інноваційними та крокувати в ногу з часом. Іншими словами, Ukraine 3.0 — це країна нового покоління, яку ми будуємо разом. 

994
TABASCO
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно