Технології, платформи, завдання — що драйвить геймдев-фахівців в роботі. Опитування Pingle Game Studio

На цей момент ігрова індустрія займає передові позиції в розважальній сфері. Насправді її масштаби можна порівняти з традиційним спортом та світовою музичною індустрією разом узятими. А бюджети на розробку відеоігор можна прирівняти до сум, що витрачаються на зйомку крутих блокбастерів. Але, у підсумку, прибуток від ігор в разів перевищує доходи від фільмів.

За період карантину інтерес до ігор виріс у декілька разів. За даними Newzoo, ринок даної індустрії наближається до того, щоб до 2024 року подолати позначку у 200 мільярдів доларів. Звичайно, несправедливо буде стверджувати, що ігри стали популярними тільки зараз, в період пандемії. Pingle Game Studio вже більш як 13 років займається розробкою ігор і реалізувала безліч проєктів для провідних геймдев-компаній, серед яких Zynga, Epic Games, EA і безліч інших.

В даному матеріалі Pingle Game Studio представила результати опитування фахівців в gamedev: так співробітники компанії поділилися поглядами на те, що мотивує їх працювати в індустрії. Для того, щоб з'ясувати, які технології, платформи та завдання пробуджують інтерес у геймдев-експертів, компанія провела внутрішнє опитування. У ньому взяли участь співробітники з різним досвідом роботи: більша частина фахівців (54%) працює близько 2 років. Решта респондентів — експерти, які є частиною компанії від 3 до 5 років (27%). А також, найвідданіші співробітники з досвідом роботи від 5 років. Таких в опитуванні взяло участь 19%.

Про улюблені ігрові жанри

Саме ігри надихають на створення нових, ще більш захоплюючих творінь в GameDev індустрії. Більшість респондентів, а це 39,1%, віддають перевагу іграм в жанрі RPG. Не дивно, що такі ігри викликають захоплення, адже вони дають гравцям можливість контролювати долю свого персонажа. Вони персоналізовані, деталізовані, а також захоплюючі. За друге місце за популярністю борються шутери (15,5%) і стратегії (14,5%). Рідше співробітники грають в настільні ігри, головоломки та action-adventure ігри.

Також, в рамках дослідження, співробітників попросили вказати, які ігри останнім часом їх найбільше вразили. Серед них:

  • The Witcher 3
  • Cyberpunk 2077
  • Alien: Isolation
  • Horizon Zero Dawn
  • Escape from Tarkov
  • і багато інших.

Для більшості геймдев-фахівців реалістичність і візуальна складова гри — це вагомі критерії, які впливають на призначений для користувача досвід. Крім того, деякі з фахівців відзначали, що звертають увагу на оптимізацію гри, її сюжет і динаміку.

Ігрові платформи, які подобаються

PC — улюблена платформа серед опитаних співробітників. Зараз її обирають 93% респондентів, а ще 81% планують працювати з нею в майбутньому. Кожній четвертій людині подобається PS4. А 17% надають перевагу Android. Найменшу популярність серед всіх платформ отримала VR, її обрало тільки 0,9% опитаних.

«Ми відзначили, як збільшується увага співробітників до розробки консольних ігор. Найбільший ажіотаж викликала платформа PS5».

З нею хочуть попрацювати 66% опитаних. Практично половину респондентів цікавить Xbox Series X, а 29% тих, хто проголосував, захоплює Xbox One. З Nintendo Switch бажають попрацювати 25,5% респондентів. Третина опитаних мають намір продовжувати працювати з PS4. Крім того, спостерігається підвищення інтересу до платформи iOS. Як платформу для роботи в майбутньому її обрало 20% осіб.

Головні завдання і челленджі

«Основна кількість наших співробітників (38%) щодня стикається з Unreal Engine-розробкою. Майже чверть респондентів займається 3D-розробкою. Серед головних завдань наших фахівців також розробка графічного інтерфейсу (19%), ігрової механіки (17%) і Unity-розробка (15,5%). До інших завдань відносяться проєктування та збирання рівнів, 2D-розробка та розробка анімаційних систем», — коментують в Pingle Game Studio.

Найголовніший челлендж, з яким наші фахівці хотіли б зіткнутися — це взяти участь у створенні нової революційної гри для великої аудиторії.

Даний варіант відповіді обрали 42% опитаних. Серед інших, не менш цікавих випробувань — освоїти нову захоплюючу технологію (25,5%), а також можливість швидко усунути баг, який міг би негативно вплинути на ігровий досвід користувачів.

Очікувано, що роботу фахівців ускладнюють нудні однотипні завдання. Такий варіант відповіді обрали майже чверть опитаних. Крім того, на якість роботи безпосередньо впливає наявність дедлайнів.

Організатори дослідження також запропонували співробітникам пофантазувати та описати, якою вони бачать свою власну гру. Серед відповідей можна знайти й ідеї шутерів, і гри жанру action-adventure, симулятори, стратегії та RPG. Деякі співробітники навіть запропонували деталізовані концепції.

Тенденції показують, що геймдев-індустрія буде тільки процвітати, адже ігровий ринок набирає обертів і приносить величезні прибутки. Введення нових трендів і технологій, постійно зростаючі потреби гравців — все це відкриває можливості для компаній. Мотивація фахівців рости професійно, оптимізувати процеси та освоювати нові технології — все це тільки сприяє активному розвитку індустрії, як української, так і глобальної. 

503
Pingle Game Studio
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно