Топові компанії України поділилися секретами побудови сильних команд на Wtech Meetup

Учасники Wtech & Friends: Preply, Uklon Tech, Credit Agricole, Cisco, Readdle, Parimatch Tech, Amazon Web Services, Growth Shop, Pufetto, ALGORTM, Miratech і RetargetApp, обговорили зміни у корпоративній культурі у 2020-2021 рр., що сталися через масовий перехід на віддалений режим роботи.

Дискусії відбулися під час Wtech Offline Meetup у Kooperativ Hub у Києві.

Учасники обговорили два актуальні напрями у employer branding: як компаніям знайти та утримати найкращих працівників та міжнародні принципи teal-організацій для стартапів в Україні.

Модераторами дискусій були Head of Sales Wtech Юлія Стецюк та Євгенія Клепа — амбасадор Whech напряму IT Startups, Executive Director в 1991 Open Data Incubator, Social investor в Urban Space 500.

«Найсильніші команди майбутнього не потребують оцінок ззовні на ринку, що існує. Вони об'єднуються за цінностями та створюють свій ринок. Тому потрібно шукати і знаходити людей за софт-скілами. Нам у TA Ventures досить просто з'ясувати інформацію про окремих особистостей. За 10 років у венчурі ми побудували мережу знайомств із 20 000 контактів. Наш сильний нетворкінг дозволяє нам максимально швидко зробити background check. Вже після одного дзвінка ми дізнаємося про людину все», — прокоментувала керівний партнер TA Ventures та founder Wtech Вікторія Тігіпко.

У результаті обговорень учасники дійшли до спільного портрету команди майбутнього. Це зрілі, ментально дорослі особистості, які однаково вправно беруть відповідальність на себе за результат і готові давати та сприймати конструктивні фідбеки.

Засновниця Wtech пояснила, чому темою першого Wtech Offline Meetup було обрано “Команди майбутнього”.

«За спостереженнями команди SLOVA Tech PR, запит на HR PR серед стартапів кожного року тільки зростає. Через те, що світ зараз дуже непередбачуваний, СЕО прагнуть знайти саме “своїх” людей за цінностями і світоглядом, так їм легше прогнозувати поведінку один одного, а це, своєю чергою, формує довіру. Тільки у атмосфері довіри ефективні всі міжнародні бізнес-практики, зокрема, менторинг, що гарантує швидке навчання молодих спеціалістів та гнучкість бізнесу», — поділилася засновниця Wtech, СЕО SLOVA Tech PR Вірослава Новосильна.

СОО Wtech Аліна Щербина зазначила, що Wtech Offline Meetup у червні був першим у 2021 році.

«Ми дуже раді зустрічі з нашими друзями та партнерами. Через пандемію COVID-19 спілкування коммюніті було переведено в онлайн. Сьогодні наша спільнота налічує понад 3500 учасниць, яких підтримують більше 40 едвайзерів із різних вертикалей бізнесу. За 2,5 роки існування спільнота Wtech запустила представництва у 11 містах України, а в листопаді 2020-го — у Лондоні, на черзі — Німеччина, Франція, США та інші країни; привернула увагу 3500 учасниць і 40 едвайзерів; зацікавила й об'єднала понад 5000 жінок offline та online-івентами», — розповіла Аліна Щербина.

Також серед спікерів заходу був Андрій Оністрат, ведучий YouTube-каналу «Бегущий Банкир», бізнесмен, віцепрезидент Федерації тріатлону.

Міжнародне ком'юніті Wtech створює екосистему, де жінки отримують можливості для розвитку бізнесу, обміну досвідом та пошуку ділових партнерів. Серед учасниць — засновниці стартапів, керівниці і топ-менеджери в IT-компаніях, представниці бізнесу у сферах e-commerce, fintech, edtech, blockchain, cybersecurity та інших технологічних напрямів. Серед учасниць та учасників спільноти — Анна Ганопольська, Лілія Літковська, Петро Чернишов, Дмитро Дубілет, Надія Васильєва, Ірина Данилевська, Андрій Федоров та Євген Черняк. 

660
WTECH
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно