Trembita PR та «Твоя Опора» переодягли всіх в червоне

29 вересня світ відзначає Всесвітній день серця аби привернути увагу до серцевих хвороб, адже за статистикою це найчастіша причина смертності.

В Україні ця проблема також дуже гостра — щороку народжується від 3,5 до 5 тис дітей з вадами серця, часто про цю хворобу дізнаються, коли вже запізно. «Твоя Опора» — єдина організація від України, яка є членом World Heart Federation (Всесвіньої федерації серця). Саме тому фонд «Твоя Опора» та агенція Trembita PR ініціювали інформаційну кампанію до Дня серця в Україні на національному рівні під назвою «Переодягнись у червоне, підтримай дітей з вадами серця». 

Так, 29 вересня червоним кольором засвітились Пішохідний міст, тематичний ролик транслювався на екранах ТРЦ Києва — Гулівер, Ретровіль, Скаймол, Блокбастер мол, Академ Сіті, Атмосфера, Городок, у маршрутних таксі на екранах Marshrut.tv, у мережах кінотеатрів Батерфляй, Multiplex, на екранах мережі заправок WOG.

50 лідерів думок та селебів, серед яких — Аліна Шаманська, Тетяна Терехова, Злата Огневич, Тетяна Гриньова переодяглись у цей день в червоні футболки і закликали у соц.мережах допомогти дітям донатами. У червоне переодяглись навіть лікарі інституту ім. Амосова, провівши флешмоб «Серце не камінь».

«7 сюжетів, в т.ч. на СТБ, 1+1, Інтері, 18 публікацій у ЗМІ, півсотні сторіз і постів у соц.мережах дали нам охоплення в більш як 23 млн. Вкупі із аутдор активностями загальнне охоплення склало 36 млн. Проте основний для нас показник ефективності — це сплеск донатів під час кампанії до Всесвітнього дня серця, який склав плюс 300%. Ми порівняли кількість донорів та суму за тиждень «до» та тиждень «після» PR кампанії», — говорить співвласниця та креативний директор агенції Trembita PR Дар’я Сухенко.

«Ми вдячні кожному партнеру, блогеру, донору, ЗМІ — всім, хто долучився до нашої кампанії! Я працюю в такій сфері, де без людей і партнерів нічого не буде. Допомога не падає з неба, щоб її отримати ми важко і системно працюємо щодня, адже діти не можуть чекати. Цей кейс насправді вирішив одразу кілька задач. Перша — ми привернули увагу до Всесвітнього дня серця і нагадали про проблему вроджених вад серця. Друга — ми стимулювали збір до проєкту «Велике маленьке серце». І третя, не менш важлива, — ми показали тим, в кого опускаються руки, що все можливо. Хочу зазначити, що це дійсно благодійний проєкт і всі наші партнери долучились про боно», — зазначила Лера Татарчук, засновниця благодійного фонду «Твоя Опора».

Благодійний фонд «Твоя Опора» вже 7 років опікується дітьми з вадами серця. За цей час фонду разом з донорами вдалось назбирати більш як 131 мільйонів гривень на операції для дітей, медичне обладнання, ліки та розхідні матеріали.

2020 року «Твоя Опора» запустила флагманській проєкт «Велике маленьке серце» hearts.help , мета якого — назбирати 36 мільйонів гривень на дітей з вадами серця на проведення операцій у інституті Амосова. Окрім кампанії до Всесвітнього дня серця в рамках проєкту відбулась серія благодійних тренуваннь із зірками зі скандинавської ходьби на НСК «Олімпійський», благодійний забіг у партнерстві із благочинною платформою KIND HEARTS RUN на ВДНГ, спільні акції з мережею супермаркетів NOVUS та мережею лабораторій Сінево та Альфа-Банком. На сьогодні по проєкту ВМС зібрано 2,1 мільйони гривень.    

780
Trembita PR
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно