Функціональний вимірний креатив на eCommerce19

17 жовтня у КВЦ “Парковий” відбудеться конференція eCommerce, де SODA DAG організовує потік Performance Marketing. Іра Грицаєнко — одна зі спікерів потоку та COO SODA DAG – детальніше розповідає про цей захід та причини, через які варто на нього прийти.

Тему, яку ми для себе обрали та яку будемо опрацьовувати в рамках потоку Performance Marketing, – “Функціональний вимірний креатив”. Доволі часто ми стикаємося з питаннями, що краще: витратити гроші на розробку креативу, зробити його якісним та результативним, чи вкласти всі кошти у промо і отримати більше охоплення.

Це досить поширена проблема серед маркетологів, тому ми хочемо допомогти їм знайти рішення або порадити, які й які чинники варто враховувати, щоб зробити правильний вибір для себе.

Також я постійно чую, як власники малого та середнього бізнесу запитують, навіщо мені медійна реклама та охоплення, всі радять йти в ютуб, як мені виміряти реальні результати, чи потрібно мені туди йти. Саме на такі запитання ми спробуємо відповісти разом з нашими спікерами.

Для нашої секції ми обрали крутих спікерів: Роман Гавриш, Яна Дехтяр, Андрій Шатирко — тому я думаю, людям з ecommerce та не ecommerce буде цікаво й корисно їх послухати.

Ти виступаєш з темою: “Як збирати digital-пазли або як розвивати e-commerce проекти. Про що буде твоя доповідь?

Я розповідатиму про розвиток малих та середніх ecommerce проектів, ділитимуся порадами, як їх розвивати, як робити це правильно та як помилятися, але не дорого, хоча це і смішно звучить, але насправді це дуже важливо – не витрачати на помилки, яких можно уникнути.

Так чи інакше під час запуску і в роботі з різними проектами, ми стикалися із різними запитаннями та проблемами. Як ми це будемо міряти, а що нам робити, з яких кроків починати. Досить часто в прийнятті рішень у маркетингу мають безпосередньо власники бізнесу, CEO. І важливо на старті зробити правильні постановки цілей, яких необхідно досягти та зробити всі майбутні процеси роботи зрозумілими для всіх сторін. Як будемо вимірювати результати, які KPI плануємо отримати, їх конкретні показники, яким чином вони будуть вимірюватися і т.і. Про це все необхідно домовлятися на старті. Це і є успішний формат співпраці, в якому за підсумком рекламної кампанії ви точно можете зрозуміти: ця рекламна кампанія пройшла вдало чи ні.

На шляху запуску каналів є дуже багато підводних каменів. Я спробую розповісти про них та дати свої лайфхаки і рекомендації, які зроблять вашу співпрацю з агентством або внутрішнім маркетингом менш безболісною, а також покажу, на які помилки витрачати гроші точно не треба.

У своїй доповіді я поділюся кейсом нашої співпраці з проектом “М’ясторія”. Коли ми тільки починали роботу у них було задіяно зовсім небагато каналів, здебільшого була контекстна реклама. Півтора року ми проводили для них комплексну рекламну кампанію, задіявши і медійну рекламу, і соцмережі, і seo, і зокрема контекстну рекламу. Я поділюся секретами, як нам вдалось збільшити транзакції у півтора раза, збільшити дзвінки у 2,5 раза та вдвічі підвищити трафік сайту.

Бо у форматі ecommerce й через інтернет стейки можна продавати!

Як ти вважаєш, що нас чекає у маркетингу в 2020 році та на що вже треба брати курс?

Інструменти маркетингу, умовно є сталевими. Так, вони трохи адаптуються і змінюється їхній функціонал роботи, але суть залишається тією самою. Насправді маркетинг сучасної компанії починається з клієнта, а не з продукту. Тому найбільше уваги важливо приділити потребам клієнта, наскільки він задоволен, які інсайти виникають у нього у відношенні до вашого продукту, як він реально сприймає бренд. Тому я рекомендую взяти орієнтир на вивчення вашого клієнта. Але лайфхаки, як це зробити, я розповім на секції Performance Marketing 17 жовтня на eCommerce.

692
SODA
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно