Трохи мудрості у ваш чат: вийшов проєкт та стікерпак проти зради та фейків у листуванні

Проєкт «Інтернет-мудрість» дає розумним та допитливим людям суперсилу медіаграмотності. За задумом авторів з Platfor.ma, ця ініціатива озброює усіх охочих навичками аргументувати свою позицію чітко та дружньо, а також розрізняти фейки з першого погляду та допомагати в цьому іншим.

«Інтернет-мудрість» – це іронічний та корисний проєкт, що складається з кількох елементів. Перший – практичний гід зі спілкування в інтернеті. У ньому можна навчитися правильно наводити аргументи, переконувати опонентів раз та назавжди та ні з ким при цьому не посваритися. Другий – це повна типологія найбільш небезпечних фейків, що для наочності йде в комплекті з прикладами саме українських фейк-ньюз.

Ще один елемент – це Мудропак: набір тематичних стікерів для Телеграму та Вайберу. Вічна мудрість Конфуція, Лесі Українки, Альберта Ейнштейна, Сократа, княгині Ольги та авжеж Джейсона Стетхема — на службі вашого листування. Автори радять використовувати ці стікери в батьківських чатах, переписці ОСББ та інших подібних каналах, де безпідставна паніка та фейки трапляються занадто часто.

А у Вайбері навіть є спільнота, де регулярно будуть виходити матеріали про фейки, долучитись можна за цим посиланням.

Головна мета «Інтернет-мудрості» – щоб розумних і допитливих людей в Україні ставало більше, а фейків та панікерства – менше. Аби правила, рекомендації та приклади були максимально правильними та наближеними до українських реалій, до роботи над проєктом долучалася заступниця директора Могилянської школи журналістики та заступниця головреда StopFake.org Вікторія Романюк. А підтримку проєкту забезпечив Міжнародний фонд «Відродження». 

933
Платформа
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно