У 85 вишах викладатимуть нову дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами»

У 2021-2022 навчальному році у 85 закладах вищої освіти викладатимуть нову дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами». Це відбудеться в межах ініціативи «Підприємницький університет», що має на меті створення університетів з культурою підприємництва і стартап-інфраструктурою.

Ініціатива реалізовується стартап-інкубатором YEP спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України, Дія.Бізнес, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

«Мінцифра робить все для того, щоб Україна стала країною підприємців. Ми системно підходимо до розвитку бізнесу в Україні, впроваджуємо електронні послуги для бізнесу, створили окремий проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес. Разом із YEP та іншими партнерами у проєкті «Підприємницький університет» будуємо потужну культуру підприємництва і стартап-інфраструктуру ще на стадії навчання у ВНЗ», — коментує Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він підкреслив, що розвинений малий та середній бізнес є запорукою стабільності економіки та розвитку країни, а підтримка університетського підприємництва — можливість спробувати себе у створенні власної справи та здобути досвід для запуску масштабніших проєктів у майбутньому.

Подивіться на те, що об’єднує Google, Facebook, Reddit і Dropbox. Всі ці успішні нині технологічні компанії були створені студентами в університетах. Ми прагнемо, щоб в Україні завдяки розвитку молодіжного підприємництва також з’являлися свої зірки-підприємці.

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції

Андрій Вітренко наголосив на ролі Міністерства освіти і науки України щодо розвитку підприємництва та управління стартап-проєктами: «МОН як центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки має створювати сприятливе середовище для розвитку інноваційних проєктів. Для цього Міністерство розробило низку законопроєктів, які допоможуть науковцям та студентам не лише створювати новітній інноваційний продукт, а також його комерціалізувати. Зокрема, 7 вересня Верховна Рада схвалила закон про внесення змін до деяких законів щодо активізації діяльності наукових парків, який сприятиме ефективній комерціалізації інтелектуальної власності. Також команда МОН підготувала зміни до законів України, які стимулюють діяльність у сфері трансферу й технологій, зміни до Бюджетного кодексу України, які дозволять ефективно розподіляти отримані кошти від реалізації інноваційного продукту. Молоді люди мають розуміти та знати, що їхні креативні ідеї можуть приносити дохід».

Джерело: Міністерства цифрової трансформації України

549
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно