У Дніпрі відкривається представництво Дому Європи

26 березня у Центрі сучасної культури в Дніпрі відкриється тимчасовий хаб програми ЄС Дім Європи. Завдяки цьому жителі міста та регіону зможуть дізнатися більше про європейські можливості, відвідати дискусії, кінопокази, невеликі вечірки та House of Europe Festival.

З 26 березня по 16 травня 2021 року House of Europe проведе у Центрі сучасної культури події, які познайомлять дніпрян та жителів регіону із можливостями та програмами ЄС для культури та креативних індустрій, освіти, соціального підприємництва, медицини, медіа та роботи з молоддю.

Ключова частина поп-ап хабу — інформаційні тижні. Це можливість для тих, хто хоче навчатися, знайомитися та попрацювати разом із колегами з ЄС, отримати нові професійні знання чи реалізувати свою ідею. Щосереди та суботи менеджери Дому Європи та інших програм ЄС презентуватимуть різні можливості: гранти, тренінги або табори.

Тут можна буде знайти фінансування для проєктів, отримати консультації від експертів, навчитися писати заявки на гранти, почитати новинки від українських книжкових видавництв у лаунджзоні, відвідати концерт або воркшоп та познайомитися з місцевими агентами змін. Поп ап хаб запрошує до спілкування, співпраці, знайомства із книжковими виданнями з України та ЄС. Тут також можна отримати друковані інформаційні матеріали від різних програм ЄС.

Завершиться поп-ап хаб фестивалем креативності, інновацій та підприємництва House of Europe Festival 15-16 травня. Дводенна подія поєднає лекції експертів з ЄС та України, історії про злети та падіння від креативних стартапів, особисті консультації досвідчених підприємців, концерти та кінопокази просто неба. Програму та хедлайнерів фестивалю організатори оголосять у травні.

«У фокусі уваги цьогорічного поп-апу — багатошаровість креативних індустрій України та ЄС. На прикладі Дніпра ми будемо шукати потенціал розвитку креативного сектору в постіндустріальних та пострадянських містах. У публічних дискусіях із експертами та інших заходах ми зможемо обговорити те, як змінюються колишні промислові центри завдяки креативному руху, соціальним бізнесам та проактивній громадській позиції. Таким чином поп-ап хаб стане міжнародним комунікаційним майданчиком, платформою для діалогу, що сприятиме відкритості міста та бізнесу до трансформацій», — говорить Андрій Палаш, керівник Центру сучасної культури у Дніпрі.

«Креативні індустрії — це, мабуть, одна з найбільш динамічних та інноваційних галузей в сучасній Україні. Оскільки цій галузі часто не вистачає міжнародного виміру та виходу на міжнародну аудиторію, ми вважаємо, що зв’язок із методами, мережами та ринками ЄС може тут дуже допомогти. І навпаки: стартапи та креативні підприємці в ЄС можуть навчитися багатьох речей у своїх українських колег, їхніх ідей, амбіцій, прагматизму, стійкості та вмінню швидко робити перші кроки. І оскільки зараз найцікавіше у цій сфері відбувається зараз не лише у Києві, ми особливо пишаємося тим, що відкриваємо другий Поп-ап Дому Європи в Дніпрі в будівлі DCCC — вже визнаного рушія креативних індустрій в регіоні», — коментує Крістіан Дімер, керівник програми House of Europe.

Вхід на заходи — вільний за обов'язкової попередньої реєстрації. З огляду на карантин, кількість місць обмежена. Події відбуватимуться з урахуванням усіх протиепідемічних вимог заради протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Деякі події транслюватимуться онлайн.

Довідка

Центр сучасної культури у Дніпрі — це культурна інституція міжнародного рівня, де поєднуються нові технології, медіа, сучасне мистецтво та неформальна освіта. Незабаром тут функціонуватимуть декілька публічних просторів: галерея, медіа-зона, сучасна бібліотека, коворкінг, івент-простір, лекторій, офіси для інших культурних інституцій, майстерні та кафе.

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. «Дім Європи» фінансує більш як 20 програм — стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями та їхніми колегами з ЄС у галузі культури та креативної індустрії, а також організовує молодіжні табори та студентський обмін між університетами в межах України.

738
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно