У Києві презентували перший в Україні онлайн-музей Museum Sikor Sky

Museum Sikor Sky — це цифрова версія київського будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського, у якому зараз не можуть створити реальний музей через арешт будівлі.

«Сподіваємося, що всі креслення, фото, які ми зробили за допомогою дронів, лазерного сканування та фотограмметрії під час оцифровування будинку, будуть згодом використані для фізичної реставрації», — розповідає команда Aero3D, яка оцифрувала будівлю.

Музей розповідатиме не лише про Ігоря Сікорського та розвиток української авіації, а й про київський модерн.

Початок ХХ сторіччя в Києві відзначився розвитком цього стилю, але системного осмислення та музеєфікації його в Києві ще не було.

автори проєкту

За словами розробників, від київського періоду родини Сікорських нічого не залишилося. Тому інтер’єри розробляли «з нуля», спираючись на епоху, достаток, досвід, потреби та смаки родини Сікорських.

Більшість експонатів музею створені на основі матеріалів з цифрового архіву Ігоря Сікорського в Стратфорді (Коннектикут, США). А 3D моделі першого гелікоптера Н-1 і БіС-2, на якому авіаконструктор вперше піднявся в небо, були створені відомим авіамоделістом і істориком української авіації Євгеном Галущенко.

Джерело: The Village Україна, БЖ

1027
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно