У Києві створили онлайн-мапу із занедбаними будівлями «Мапа реновації»

Зараз на мапі можна побачити розташування занедбаних пам’яток архітектури та історії лише Шевченківського району Києва. Згодом активісти планують охопити всю Україну.

На мапі є інформація не лише щодо розташування занедбаних пам’яток, але й про їхню історію, параметри, час закинутості, у чиїй власності вони знаходяться та як захищені законом.

«Наша Велика Мрія — повернути життя в закинуті будівлі міст. Ми віримо, що безлика новобудова не повинна височіти на місці автентичного прибуткового будинку. Архітектори, юристи, програмісти, урбаністи, картографи — ми працюємо над збереженням своєї історії з метою зупинити зумисні підпали, незаконні перепродажі та вандальні реставрації будівель. Разом з вами ми працюємо над мапою закинутих будівель міста, що міститеме повну інформацію про кожен будинок: фотографії, історію, стан конструкцій, дані про власників, судові рішення тощо. Мапа — це інструмент для активістів, що прагнуть захистити історію міста. Мапа — це спілка однодумців. Мапа — це платформа для кооперації бізнесу, громади й влади задля збереження і відродження архітектурного спадку» — йдеться в описі проєкту на Facebook-сторінці.

Джерело: The Village Україна, Facebook

765
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно