У Києві та Харкові з’явилися кольорові street art інсталяції, які наочно показують важливість кожного голосу

На президентських виборах 2004 року проголосував 71% молоді. На парламентських 2019-го — тільки 27%. Одна з поширених причин — переконання, що один голос нічого не значить. Аби спростувати цей міф, соціальна ініціатива #вліпизасебе та креативне агентство ANGRY створили кольорову street art кампанію.

Коли людина думає, що її голос нічого не значить, вона, мабуть, не задумується, наскільки багато людей думають так само. І щоб переконати її в протилежному, ми зібрали маленьку частину від усіх тих думок в одному місці.

Сергій Малик, креативний директор ANGRY

Інсталяція – це 300 яскравих плакатів на одній занедбаній сірій стіні. Один плакат – один коментар про те, що «І ти дійсно думаєш, що один твій голос щось значить?» або «Та слухай, один голос – це ніщо», або «Я не піду голосувати, бо мій голос нічого не рішить».

Коли тепер мені хтось скаже, що їхній голос нічого не вартує, я зроблю цій людині екскурсію до нашої street art інсталяції. Адже там буде ще 299 таких думок. Інколи, саме одного голосу може не вистачити для перемоги демократії та здорового глузду. 

Світлана Колодій, координаторка проєкту #вліпизасебе

Окрім цитати, на кожному плакаті є й риторичне запитання: «Один голос нічого не значить?» та заклик приходити на місцеві вибори 25 жовтня.

Таку street art інсталяцію можна знайти в Києві (навпроти вул. Андріївський узвіз, 11) та в Харкові (на вул. Короленка).

Проєкт реалізовує громадська організація Global Office, в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact Ukraine. Зміст плакатів є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

738
ANGRY agency
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно