У Києві відбудеться зустріч із французьким фотографом Антуаном д’Агатою

Один із найвідоміших фотографів Франції представить свою нову серію робіт, зняту під час карантину.

19 жовтня у кінотеатрі «Київська Русь» можна буде поспілкуватися з Антуаном д’Агатою і побачити на великому екрані його проєкт-переживання — «Оголене життя» (La vie nue). 

Це серія про локдаун у Франції: люди блукають без мети порожнім містом, переповнені коридори лікарень, незрима загроза, медсестри, які проводять щоденні ритуали життя і смерті. У цих кадрах д’Агата перетворив реальність на галюцинацію, та лише для того, щоб краще розкрити її трагічний вимір.

Антуан д’Агата — художник і режисер, один із найуспішніших і радикальних фотографів Франції. Вчився у Міжнародному центрі фотографії в Нью-Йорку у Нан Голдінг і Ларрі Кларка. Лауреат Призу Ньєпса для молодих фотографів, член агенції Magnum Photos. На своїх воркшопах д’Агата вчить фотографів проживати те, що вони знімають. Він уміє занурити глядачів у моторошну атмосферу, від якої не відірвати погляду. Його реальність розмита, хитка, трагічна. Така, якою її відчув увесь світ цього року.

Програма зустрічі:

  • лекція-знайомство з Антуаном д’Агатою
  • показ серії «Оголене життя» на великому екрані
  • розмова з Антуаном д’Агатою, запитання та відповіді

Зустріч відбудеться 19 жовтня у великому залі кінотеатру «Київська Русь», початок о 19:30. Вартість входу — 200 гривень, квитки можна купити на сайті кінотеатру.

Кількість місць обмежена відповідно до карантинних вимог, усі карантинні заходи дотримані. Під час зустрічі буде переклад українською мовою.

Організатори: Французький інститут спільно з онлайн-журналом про фотографію та візуальну культуру Bird in Flight. 

752
Bird in Flight
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно