У Кореї відкрили виставку української сучасної ілюстрації

У Національній бібліотеці для дітей та юнацтва Кореї в Сеулі, за підтримки посольства України в Республіці Корея, відкрили виставку Ukrainian Illustration Garden. Куратор експозиції — клуб ілюстраторів Pictoric.

Фотографія: Читомо / Pictoric

В експозиції представлені проєкт Yellow&Blue, медійна версія серії постерів «Діячі України», виставка української книжкової ілюстрації та анімаційний серіал «Хоробрі зайці».

Учасниками виставки книжкової ілюстрації стали: Юлія Твєрітіна, Анна Андреєва, Женя Полосіна, Сергій Майдуков, Анна Сарвіра, Олена Старанчук, Ілля Угнівенко, Поліна Дорошенко, Олег Грищенко, Тетяна Загачевська, Романа Рубан, Софія Рунова, Ольга Штонда, Андрій Гетманчук, Грася Олійко, Велерій Тихонюк, Іван Дудченко, Олег Щерба, Віра Білостоцька, Анна Іваненко, Олена Тихонюк, Ольга Гордієнко.

Ідея представлення українських ілюстраторів на щорічному міжнародному конкурсі виставки книжкової дитячої ілюстрації від Бібліотеки для дітей та юнацтва належить Посольству України в Республіці Корея.

Куратори Pictoric — Анна Сарвіра, Олег Грищенко та Олена Старанчук — написали концепт виставки і подали його за підтримки Посольства. Ось так і почалася велика підготовка до масштабної виставки української ілюстрації за кордоном. 

ексклюзивний коментар Читомо Pictoric

Концепт проєкту, з прописаною і промальованою структурою експозиції, підготувала команда Pictoric. Переклади та комунікацію здійснювало посольство України в Республіці Корея.

Фотографія: Читомо / Pictoric

«Насправді, це дуже круто, що ми могли запропонувати власні ідеї, як ми бачимо, адже виставка масштабна і ми навіть не знаємо, скільки це б коштувало все оформити. Кожен крок агенція узгоджувала з Посольством та нами, але досвід у них дуже великий, тому організатори запропонували хороші рішення. Наприклад, одна з частин експозиції — проєкт «Діячі України» мала бути інтерактивною інсталяцією для дітей, але карантин ввів свої корективи і прийняли рішення показати це через електронні медіа», — пояснюють у клубі ілюстраторів.

Окрім ілюстрацій, на виставці є велика фотозона з квітами, фігури рослин серед залу та трава, на якій можна сидіти і розглядати книжки. В центрі експозиції — велика мапа України, по якій можна, гуляючи, вивчати українські традиції та культуру.

Фотографія: Pictoric
Фотографія: Pictoric
Фотографія: Pictoric

Національна бібліотека для дітей та юнацтва створила віртуальний тур по виставці Ukranian illustration garden

Джерело: Читомо

778
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно