У Львівському університеті відкрито лабораторію технології штучного інтелекту

У Львівському національному університеті імені Івана Франка запрацювала освітньо-наукова лабораторія технологій штучного інтелекту. Тут проводитимуть дослідження в галузі АІ: машинного навчання, глибокого навчання, комп'ютерного зору, опрацювання природної мови, розумних роботів, віртуальної реальності тощо.


Створення ще однієї лабораторії технології штучного інтелекту в Україні — це важливий стратегічний крок, який наближає нас до цифровізації кожної галузі. Серед основних завдань лабораторії — аналіз та впровадження нових технологій штучного інтелекту. Уже зараз в ній ведуться роботи щодо Self Driving Car, аналізу поведінки людини з даних потокових відео, машинного та глибокого навчання. Лабораторія буде використовувати результати досліджень у сферах медицини, охорони довкілля та розумних технологій.

Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Лабораторія також налагоджує співпрацю з міжнародними компаніями, такими як GlobalLogic та EPAM.

Проєкт створено Комітетом з розвитку штучного інтелекту в Україні при Міністерстві цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України. Незабаром такі лабораторії з’являться й в інших університетах України — у Запоріжжі, Харкові та Одесі.


Джерело: Міністерство цифрової трансформації.

615
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно