У Львові відкрили музей українського модернізму

Музей модернізму — нова експозиційна локація Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького. 

Кожна зала має ретроспективу львівського мистецтва, що візуалізує світогляд модернізму: від перших ранньо-модерних експериментів у руслі техногенного прогресу — до прикладів естетики пізнього структуралізму.

Фотографія: Facebook-сторінка Львівської національної галереї мистецтв

«Розпочинає експозицію зал історичного авангарду та високого модернізму: мистецтво 1914-1939 років, що радикально протистояло відтворенню реальної дійсності, йшло поряд із розвитком науково-технічного прогресу, надихалося політичними ідеологіями та їм опонувало» — йдеться на сторінці Львівської національної галереї мистецтв.

Друга зала складається із експозицій, що ілюструють повоєнне суспільство та стан соціального відчуження львівських інтелектуалів у добу тоталітарного пресингу 1939-1953-х років.

Фотографія: Facebook-сторінка Львівської національної галереї мистецтв

Наступні зали розкривають феномен Євгена Лисика, модерного сценографа та митця екзистенціаліста, пост-індустріальний бунт львівських нонконформістів, явище "львівського нео-авангарду", твори завершальної фази модерної естетики, і перехідну добу між львівським модернізмом та постмодернізмом.

Джерело: Львівська національна галерея мистецтв

1183
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно