У паризькому Центрі Помпіду з'явиться зала з роботами українських митців

У Центрі Жоржа Помпіду в Парижі з'явиться колекція робіт українських митців. Завдяки ініціативі Українського клубу колекціонерів сучасного мистецтва в постійну колекцію музею передадуть більше ніж 200 картин і фотографій.

Центр Помпіду отримає більше ніж 130 знімків представників Харківської школи фотографії 1970-2010-х років: роботи Віктора і Сергія Кочетова, Олега Мальованого, Євгенія Павлова, Романа П'ятківка, Юрія Рупіна, Сергія Солонського, Олександра Супруна та групи «Шило» (Владислав Краснощок, Сергій Лебединський, Вадим Трикоз), а також фотографії херсонського художника Станіслава Волязловського.

Крім того, Центру Помпіду передадуть роботи одеських художників Олександра Ройтбурда, Олега Соколова, Сергія Ануфрієва, Володимира Наумця, Леоніда Войцехова, Віктора Ратушного та Олександра Шевчука. Картини французькі експерти відбирали протягом двох років з допомогою українських колекціонерів мистецтва.

Картини та фотографії представлять на виставці сучасного українського мистецтва в Центрі Помпіду, що запланована на 2021 рік.



Джерело: Музей сучасного мистецтва Одеси, DTF Magazine.

626
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно