У пошуках прихованих сенсів дитячих книжок: 9 альтернативних ілюстрацій від художників-міленіалів

Спеціально до Всесвітнього дня художника Depositphotos, контент-платформа з 220 мільйонами зображень, аудіотреків і відео, представляє новий проєкт Hidden Messages in Children's Books (Приховані сенси у дитячих книгах).

Depositphotos і команда ілюстраторів Projector Institute звернулися до світових бестселерів дитячої літератури й спробували переосмислити їх з позиції дорослої людини. Результатом дослідження стали нові, неявні сенси казок, які важко усвідомити у дитячому віці. У фокусі опинилися питання ментального здоров’я, самореалізації й внутрішньої сили, а також здорових відносин у родині й суспільстві. Художники відобразили ці теми в альтернативних ілюстраціях до всесвітньо відомих казок.

«У цьому проєкті ми хотіли поговорити про те, що непокоїть творців не тільки з точки зору професійного розвитку, але й порушити загальнолюдські теми. Дати художникам можливість у дорослому віці через творчість переосмислити ідеї книжок, які формували світогляд міленіалів — найактивнішого й найчисельнішого покоління у мережі. А ще — останнього покоління, яке виросло без гаджетів, цілодобового доступу до Google, соцмереж та інтернету. Важливим джерелом знань для багатьох міленіалів стали книги. А вік, у якому вони вперше взяли їх до рук, часто збігався з віком формування їхньої особистості», – каже креативна директорка Depositphotos Таті Тімошенко.

Проєкт створений у колаборації з ілюстраторами курсу Illustration for Designers Projector Institute. У художників була можливість вибрати одну з казок для ілюстрації. Кожен міг запропонувати свою інтерпретацію твору й втілити її графічно. У проєкті альтернативні ілюстрації супроводжуються коментарями художників, у яких вони згадують дитинство й розмірковують про зв’язок з персонажами.

«Саме з ілюстрації дитина починає робити вибір книги для читання. Ілюстрація робить казку зрозумілішою й містить у собі оцінку подій та героїв. Велика і важлива частина роботи ілюстратора – помічати неявні деталі, будувати через них діалог з глядачем. За час роботи над цим проєктом я ще раз переконався, наскільки по-різному думають люди, як по-різному бачать одну й ту ж історію. Ці різні погляди неймовірно надихають», – поділився куратор курсу Illustration for Designers Projector Institute, ілюстратор Євген Величев.

Для проєкту вибирали твори, що добре відомі аудиторії й не втратили свою актуальність і популярність. Всього до проєкту увійшло 9 шедеврів дитячої світової літератури: «Гобіт», «Аліса в Дивокраї», «Пітер Пен у Кенсінгтонських садах», «Русалонька», «Маленький принц», «Щедре дерево», «Таємничий сад», «Пеппі Довгапанчоха» й «Мері Поппінс».

556
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно